Ev Yapımı Karınca İlacı

Karıncalar diğer haşerelere göre çok daha hassas ve anlayışlıdır. En basit örneği olarak karıncanın geçeceği yola bir çizgi çekilirse eğer karınca, asla çizgiyi ihlal edip karşıya geçmez. Kesinlikle en ufak bir ilaç yapımı ile karıncalardan çok hızlı bir şekilde kurtulmak mümkündür.

Borik Asit Karınca İlacı Malzemeleri
·         1 tatlı kaşığı şeker
·         1 tatlı kaşığı borik asit
·         1 çay bardağı su
Borik Asit Karınca İlacı Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılarak bir formül elde edilir. Bu karışımın içinde peçete ya da bir pamuk ıslatılarak karıncaların geçtiği güzergâhlara, yuvalarının giriş, çıkış yerlerine konulur. Bu karışım karıncaları yok eder ya da karıncalar bu karışımı hissettikleri takdirde o ortamdan uzaklaşırlar.

Ev Yapımı Karınca İlacı

Acılı Karınca İlacı Malzemeleri
·         2 çorba kaşığı nane yağı
·         4 çorba kaşığı sirke
·         4 çorba kaşığı su
·         1 çorba kaşığı pul biber
Acılı Karınca İlacı Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılarak bir püskürtme şişesine konulur. Karıncaların geçtiği yollara ve girişine 3 ila 4 kez püskürtülür. Karıncalar özellikle acıyı ve nane yağını hiç sevmez. Direk bunların bulunduğu ortamlardan uzaklaşırlar.

Tuzlu Karınca İlacı Malzemeleri
·         2 çorba kaşığı tuz
·         1 çay bardağı su
Tuzlu Karınca İlacı Yapılışı

Karıncalarla mücadelede tuz, çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. 1 çay bardağı su kaynatılarak sonrasında tuz eklenir ve karıştırılır. Püskürtme kabına alınarak karıncaların olduğu yere sıkılır. 

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes