Ev Yapımı Böcek İlacı

Böcekler için kimyasal ilaçlar çoğu zaman fayda etmeyebilir. Ayrıca kimyasal maddelerin yiyeceklere ve tene bulaşma tehlikesi de bazı sağlık sorunları doğurabilmektedir. Bu nedenle evdeki malzemeler veya etkili doğal yağlar ile böcek ilacını kendiniz yapabilirsiniz.

Doğal Yağlar İle Böcek İlacı Yapımı

Tesbih ağacı yağı ile haşerelerden kurtulmak mümkündür. İnsan vücuduna hiçbir zararı olmayan bu yağ ile yaklaşık 200 çeşit böcek türünden kurtulmak mümkündür. Bunun yanı sıra tütün yağı ve gaz yağı da böcek öldürmek için etkili yöntemler arasında bulunur. Kimyasal ilaçların etkisiz kaldığı durumlarda bile doğal çözümlerin etkisi görülmüştür. Ayrıca bu doğal böcek öldürücülerin insan vücuduna hiçbir yan etkisi de bulunmamaktadır.

Ev Yapımı Böcek İlacı

Patates İle Böcek İlacı Nasıl Yapılır?

Patates ile borik asit adı verilen bir maddenin karışımı özellikle hamam böcekleri üzerinde çok etkili olmaktadır. Haşlanan patateslerin üzerin iki kaşık borik asit eklenerek 2 kaşık da toz şeker ilave edilir. Bu karışımın kesinlik ile ten ile temas etmemesi önerilir. Bu nedenle ilaç hazırlanırken eldiven kullanılmalıdır.

Hazırlanan hamurumsu karışımdan yuvarlak parçalar elde edilerek böceklerin özellikle de hamam böceklerinin sıkça bulunabileceği yerlerde bırakılır. Patatesin nişastalı yapısı ile borik asit etkileşime geçtiğinde bu ilaç böcekler üzerinde oldukça etkin bir rol oynar. Böceklerden kurtulmanın en güzel yollarından biri patates ile borik asit karışımıdır. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes