Yılanların Özellikleri

Yılanların, doğal ortamda oldukça fazla sayıda yaşandığı bilinmektedir. Şehir hayatında karşılaşmak pek mümkün olmasa bile çok fazla türü olan ve çok fazla sayıda olan bir sürüngen çeşididir.

Yılanların Özellikleri Nelerdir?
- Yılanlar, her yerde rahatlıkla yaşayabilmektir fakat yaşamak için kutup bölgesini tercih etmezler.
- Yılanların 3-4 metre ileriyi görebildiği söylenmektedir.
- Yılanlar, bilindiğinin aksine sağır değildirler. Yerde oluşabilecek bir sarsıntıyı, çok iyi bir şekilde duyabilirler. Kulak delikleri çok küçük bir şekildedir. Çenelerini yere yaslayarak, yerden gelen sesleri algılarlar. Bu özellikleri sayesinde, karanlık olsa bile yılanlar avlarını çok kolay bulabilmektedir.
- Yılanların bazı türünde zehir bulunmaktadır. İnsanları ya da hayvanları soktuğu zaman öldürebilecek kadar zehir vardır. Ayrıca yılanlarda bulunan zehir yediği besinleri sindirmesine büyük bir yardım sağlamaktadır.

- Yılanlar, çok büyük besinlerini bile yerken nefes almakta zorluk çekmezler.
- Pek çok yılan çeşidi olduğundan,  yılanların boyutları hakkında bir genelleme yapmak mümkün değildir. Çok küçük olan yılan türü de vardır, çok büyük ve uzun olan yılanlarda vardır. Şekilleri için ile yine kesin ve net bir tanımlama yapılmaktadır.
- Ayakları ve bacakları olmayan yılanlar, sürünerek ilerleme sağlamaktadır. Sürünmelerine rağmen oldukça hızlı bir hareket kapasiteleri vardır. Özellikle, beslenmek için avlanırken çok kısa bir süre içerisinde şaşılacak derecede hızlı hareketler yapabilmektedir.
- Yılanların derisi, parlak ve pullu bir deridir. Bunun sebebi olarak da yılanların kemiksiz olması gösterilmektedir.
- Yılanların kuyruk kısmı, vücudunun diğer kısmına göre genellikle daha büyüktür.
- Yılanların uygun koşullarda yaşaması halinde, yaklaşık olarak 20 – 30 yıl arasında yaşadığı bilinmektedir.
- Bazı yılanlar beslenmek için avlanırken, avlarını boğarlar ve bu şekilde beslenirler.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes