Uyuz Böceği Nasıl Anlaşılır?

Uyuz böceğinin ısırması ile insanlarda ve hayvanlarda çok büyük bir kaşıntı hissi oluşmaktadır. Uyuz böceği, derinin altına yerleşmekte ve deri altında yaşamaya devam eden bir canlıdır. Bu canlı, sürekli olarak deri altında hareket edebilmekte ve kaşıntılara neden olmaktadır.

Uyuz Böceğinin Özellikleri Nelerdir?

- Uyuz böceklerinin boyu, genel olarak 0,4 mm’dir. Uyuz böcekleri çok minik olduğundan, anca mikroskop ile görülebilmektedir.
- Böceğin vücudunun genel rengi sarıdır.
- Bacakları kısadır. Ayrıca bacaklarının dışı, kıllı bir şekildedir.
- Bu tür böceklerin, 8 adet bacağı vardır.
- Uyuz böcekleri, deri altında girdikten sonra, yumurtaları bırakır ve orada çoğalır.
- Bu böceklerin erkekleri, dişilerine göre daha iri yapıdadırlar.


Uyuz Böceğinin Vücuda Girmesi Nasıl Anlaşılır?

- Uyuz böceği vücuda girdikten sonra, deri altında ilerlediği alanlarda su kabarcıkları oluşur.
- Deri de oluşan kızarıklıklar, kabarıklıklar ve kaşıntılar uyuz böceğinin vücuda girmesinin en önemli belirtileridir.
- Vücutta aşırı derecede kaşıntı olması, deri altına uyuz böceği girmiş olabileceğini göstermektedir.
- Uyuz böceği daha çok, parmak araları, koltukaltı ve dirseklerin iç kısımlarında yerleşmektedir. Bu da o bölgelerde kaşıntı hissi oluşturmaktadır. Uyuz böceği kaşıntıları daha çok geceleri yaşanmaktadır.
Uyuz Böceğinden Kurtulma Yolları Nelerdir?
Uyuz böceği, deri altına girdikten sonra kısa bir süre içinde deride kaşıntılar oluşmaya başlar. Yumurtlamadan sonra ise iki hafta içinde rahatsızlığın diğer belirtileri görülür.  Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında, hemen bir doktor kontrolünden geçilmesi gereklidir. Doktorun uygulayacağı tedavi ile kısa bir süre de, uyuz böceklerinden kurtulmak mümkündür. Ayrıca, uyuz böcekleri evlerde de yaşayabileceğinden, evlerde böceklerin oluşması halinde hemen bir ilaçlama firması ile görüşerek ev ilaçlatılmalıdır.

Yazıyı Paylaş:

3 yorum :

  1. Merhaba 2 aylik bebegim uyuza yakalandi tedavi gorduk gecer gibi oldu ama simdi tekrardan yeniliyor acaba napmaliyim

    YanıtlaSil
  2. Meraba bende yaklaşık dört 5aydir uyuz olmuşum doktora da gitim cild doktoruna ama bana ilaç verdi ve söylediği herşey yaptım geçmedi kontrol de gitim bir daha aynı ilaçları dediğim kulan dedi geçer yine aynısını yaptım yine geçmedi aylar dir mahfoldum Allah için bunun ilacı nedir bana yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de var doktor suriyelilerden gecebilebilecegi konusunda uyardi bende 2 aydir cekiyorum mahvoldum biraz zor geciyor

      Sil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes