Sülük Nasıl Yok Edilir?

Sülük, yüzyıllardan beri pek çok kan hastalığının alternatif tedavisinde kullanılmakta olan bir canlıdır. Kişiler, varis ve bacak ağrılarına neden olan diğer hastalıklarda sülükten yararlandığı gibi her yıl düzenli olan sülük kullanımı ile kanlarının temizlenmesini de istemektedirler. Kan temizleme işleminin ardından ise; kişilerin bağışıklık sisteminin kuvvetlendiği ve daha enerjik bir yıl geçirdikleri düşünülmektedir. Alternatif tıbbın kullandığı bir yöntem olması nedeni ile doğruluğu tam olarak bilinememektedir.

Her yıl oldukça fazla sayıda kişinin kullanmakta olduğu sülük, sorunlu damarın üzerine ufak bir delik açarak yapıştırılır. Ortalama olarak 4-5 saat bekletilerek alınan sülük, kişinin kirli kanını emmiş olur. Bu durum, kan yolu ile yayılmakta olan hastalıkların bulaşma ihtimalini arttırmaktadır. Bu nedenle asla kullanılan sülük tekrar kullanılmamalı ve bir an önce yok edilmelidir.


Sülüğün yok edilmesi için; kullanılmış olan sülük en az %70 oranında alkol içermekte olan bir kavanoza koyulmalı ve kavanozun kapağı kapatılarak en az 2-3 gün boyunca bekletilmelidir. Ardından sülük güvenli olunduğundan emin olduğunuz bir yere atılmalıdır. Sülüğün kullanıldığı yerde, an itibari ile alkol bulunmuyor ise; çamaşır suyu ile de aynı işlemi yapmanız mümkündür.


Sülüğün daha fazla kullanabilmesi için; kimi insanlar kullanılan sülüğü belli bir süre ateşin üzerinde tutmakta ve sülüğün emdiği kanı bıraktığını düşünerek, aynı sülüğü tekrar kullanmaktadırlar. Bu yöntem, tamamen yanlış bir yöntem olup, kişilerin sağlığı için büyük tehlike arz etmektedir. Sülük, çok gelişmiş bir vakumlama sistemine sahip olduğu için; emdiği kanı tamamen bırakması mümkün olmayacaktır. Bu da kişilerin hastalık kapma riskini oldukça arttıracaktır.

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

  1. mutfagimda kis aylari sülük oluyor sürekli yerlerde görüyorum fayanslarin ustunde geziniyor ve cok tiksiniyorum ne yapmam lazim yardim edin lutfen müstakil evde yasiyorum ama camlarimda sineklik var zaten cam acmam sürekli tezgah altlarindan geliyolar hep ama herhangi bir delikte yokki anlamadim nerden geliyolar nasil yok edebilirim inanin migdem kaldirmiyor mutfakta bisey yapip yemeye aklima geldikce cildiriyorummm

    YanıtlaSil
  2. Benım banyoda her cıkıyor ne yapmam gerekiyor kurtulmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes