Böcek Zehirlenmesi Etkileri

Böcek çeşitliliğinden de anlaşılacağı gibi ısıran ve ısırmayan milyonlar tür vardır. Tabi ki bunların zehirli olanı ve olmayanı da bulunuyor. Hepsine karşı tedbirli olmakta fayda var elbette ama bazılarının renklerin bunu anlamanız da mümkündür. Özellikle parlak ve sert olan türler genel olarak zehirli türdeki böceklerdir. Ancak unutmayınız ki en basit böcek türü olan sinekler bile bazen zehirli olabilme özelliğine sahip olur. En iyisi hepsine karşı ön yargılı ve tedbirli olmaktır.

Böcek ısırığına maruz kaldığınızda hafif kızarma ve kaşıntılar yaşamanız olasıdır. En basit sinek ısırığında bile yaşanılan bir durumdur bu. Ancak bazı ciddi reaksiyonlara neden olabilen böcek türleri de bulunur.



Böcek ısırığının zehirli olup olmadığını anlamak için bazı etkiler şunlardır:

Tüm vücutta görülebilecek şişlik, kızarıklık ve kaşıntı
Nefes alıp vermede güçlük çekme, nefes darlığı hissi
Gözlerinizin altında şişlik hissi ve hatta oluşmuş, torba biçimindeki şişlikler
Mide de veya tüm alt batında ağrı, sancı hissi
Böcek sokması ya da ısırmasından sonra ateş, enfeksiyonel bir durum söz konusu ise vakit kaybetmeden doktora görünmelisiniz.

Bunların dışında böceklerin türlerine göre daha ciddi rahatsızlıklar yaşamanız da mümkün. Örneğin zehirli bir akrep türü olan, siyah dul örümceğinin sokmasını ciddiye almalısınız. Bu böceğin midesinde kırmızı bir nokta bulunur ve üzerinde bir keman desenine sahiptir. Isırıldıktan sonra sizi ısıran hayvanı gözlemle şansınız olursa mutlaka incelemelisiniz. Çünkü bu bilgiler hastanede de sizlere yardımcı olacaktır. Bunun dışında en basit böcek türünden sivrisinekler bile ciddi bir rahatsızlık olan sıtma bulaşmasına neden olabilirler. Ayrıca atlanmaması gereken bir diğer zehirli türde kenelerdir. Son zamanlarda adını çok sık duymuş olduğunuz kenelerin sokması durumunda cildinizde muhtemelen çan biçiminde ve iç içe halkalar halinde tahrişler oluşur.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes