Lavabodan Gelen Böcekler

Bazı böcekler eve kapı, pencere gibi yollardan evinize geçici bir süre misafir olurken, bazı böcekler hiç de beklemediğiniz yollardan, lavabolardan evinize giriş yapmaktadır. Bu böceklerden en çok bilinen ve en çok görüleni tabii ki hamam böcekleri ve kalorifer böcekleridir.

Hamam Böcekleri
Hamam böcekleri dünyanın her yerinde bulunan, bulunduğu iklime göre boy ve yapı olarak farklılık gösteren böcek türleridir. 10 mm’den 5 cm’ye kadar çeşitli boy ve uzunlukta olanları vardır. Bu da bu böceklerin iklime ve yaşadığı ortama sağladığı uyuma göre çeşitlilik gösterdiğini ortaya koymaktadır. Adı üstünde mutfak ve banyo gibi nemli ve sıcak bölümlerde daha sık görülen ve yuvasını bu bölgelere yapan hamam böceği genelde lavabolardan evinize ulaşmaktadır. Bir hamam böceği kafası olmadan yaşayabildiği gibi suda da normalden ok daha uzun bir süre ölmeden yaşayabilmekte, bu sayede de yayılabilmektedir.

Hamam böcekleri tehlike yaratacak kadar korkunç canlılar olmasa da evi istila etme bakımından neredeyse 1 numaralı canlılardandır. Bu böcekler gittikleri her yere bir salgı bırakarak kendi türlerinin onları bulmasını sağlarlar. Bu sayede topluluk oluşturup yaşadıklarından evde görülen hamam böceğinin tek olmadığı unutulmamalıdır.

Lavabodan Gelen Böcekler


Kalorifer Böceği
Lavabodan girebilecek olan bir başka böcek türü de kalorifer böcekleridir. Türkiye’de birçok evde yaygın olarak görülen kalorifer böceklerinin eve girişinin önlenmesi ilk olarak pencere ve havalandırmalara tel örgü çekmekle; sonra da lavabo giderlerinin uygun bir kapakla kapatılması ile mümkün olmaktadır.
Kalorifer böceği de hamam böceği de gece gezinip gündüz dinlenen canlılar olduğundan bu böceklerin fark edilmesi çok kolay değildir. Ama fark edildiği anda önlem alınması gerektiği, aksi takdirde bu böceklerle kişisel mücadelenin neredeyse imkânsız boyutlara ulaşabildiği unutulmamalıdır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes