Güllerdeki Böcekler

Yetiştirdiğiniz bitkilerin tamamı çeşitli zararlıların saldırısına uğrar ama güller diğer bitkilere göre daha hassastır. Bahçenizdeki, balkonunuzdaki bitkileri zararlılara karşı korumak için çeşitli tarım ilaçları kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Bilinmesi gerekir ki bu ilaçlar çevreye oldukça zararlı maddelerdir. Uzman bilgisi dışında kullanılan bu ilaçlar aşırı doz sorunu gibi problemler nedeniyle yalnızca böceklere değil güllere de zarar verir.

Güllere Musallat Olan Böcekler

Güller üzerinde en çok görülen böcek türleri; gül bitleri, testereli arı, tırtıllar ve daha birçok çeşitli canlılardır. Bu tür canlılar çiçeğin özsuyunu emer ya da çiçeğini ve yapraklarını tırtıklayarak zarar verirler. Ayrıca bazı böcekler gül dallarının içine girerek faydalı maddeleri boşaltırlar. Böcek bulaşan bu dallar sağlam yerlerine ulaşana kadar budanmalıdır.


Güle İlaçlama Yaparken Dikkat Edilecekler

Güle zararlı haşereler musallat olduğunda en iyi yöntemleri kullanarak ilaçlama yapmak gerekir. En önemlisi de haşerenin türüne göre müdahale etmek gerekir. İlaçlama işlemi, nemsiz, bulutlu yani güneş ışıklarından uzak günlerde yapılmalıdır. Ayrıca rüzgâr olmamasına özen göstermelisiniz. Akşamüzeri vakitleri en uygun zamanlardır.

Ev Yapımı Gül İlaçları

• Tesbih ağacı tohumunu 2 güne kadar suda bekletmeniz gerekiyor. Daha sonra suyu süzün ve püskürterek kullanın. Kullanılacak malzeme oranları; 2,5 litre su ve 1 kilo kadar tespih ağacı tohumudur. Tespih ağacı tohumundaki özler organik tarım ilaçlarında da sık olarak kullanılan bir maddedir.
• Kükürt maddesi güllerde mantar hastalığı içinde çok iyi gelen bir maddedir ama kırmızı örümceklerin yok edilmesinde de kullanabilirsiniz. Çevre dostu maddelerden bir tanesidir.
• Yarım kilo kadar lantana çamara yaprağı ( çalı minesi ), 1 litre su ile kaynatılacak. Daha sonra süzüp suyunu püskürterek ilaçlamanızı yapabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes