Kulağakaçan Böceği İlacı

Kulağakaçan böcekleri isminden de anlaşıldığı gibi insanların ve diğer canlıların kulak, burun gibi deliklerinden vücuda giren ve çok ciddi tehlikelere neden olan bir canlı türüdür. Bun hayvan otçul olmakla birlikte kişilerin ya da diğer hayvanların kulağına beslenmek amaçlı girmemektedir. Ama yinede böyle bir durum yaşanması halinde hemen tıbbi müdahale almanız gerekecektir.

Vücutları kalın, zırh gibi bir deri ile kaplı olan kulağakaçan böcekleri kuyruk kısmındaki kıskaçları ile fark edilmektedirler. Yani kuyruklarındaki birbirlerine bakan iki kıskaca sahip olan farklı renklerdeki böcekler kulağakaçandır. Bu böceklerin bahçenizde bulunması durumunda faydalarını ve zararlarını iyi ölçmek buna göre hareket etmek gerekecektir.

Kulağakaçan böcekleri kalıntıları yiyip iyi bir temizlikçi olduklarından bazen bahçelerde bulunması zararlı görülmez. Ama yiyecek bir şey bulamaz da sizin kayısılarınıza, kirazlarınıza saldırırlarsa bu aşamada ilaçlama yapmanız ya da yaptırmanız gerekebilir. Özellikle bu böceklerin evde olması size tam anlamıyla bir kabus yaratabilir ve bu yüzden evinizden bile soğuyabilirsiniz.



Kulağakaçan Böceği İle Mücadele

- Kulağakaçan böcekleri kapı ve pencere boşluklarından eve girmekte hiç zorluk çekmezler. Çünkü dışarıda istenmediği kadar bulunmaktadır. İlk olarak kulağakaçanın eve giriş yerleri kapatılmalıdır.
- Evde kulağakaçan böceği görüldüğünde yapısı gereği marketten alınan haşere ilaçları kabuklu sert yüzeye etki etmeyecek ve bu yüzden böceğin ölümü gerçekleşmeyecektir. Bunun olması için çeşitli zirai ilaçlar gereklidir.
- Bahçenizde belirli bir miktarda kulağakaçan böceği bulunması aslında yararlıdır. Ama eğer bu kulağakaçanlar çok fazla ve meyve ağaçlarının çevresine, sebze yapraklarının çevresine toplanmışsa bilinçli ve profesyonel bir ilaçlama şirketi ile görüşülmelidir. Yoksa bu böcekler ürün kaybına yol açabilecektir.
- Özellikle evinize yakın ağaç, asma gibi yeşillikler bulunuyorsa bu alanları periyodik olarak ilaçlatmanız kulağakaçanın evinize ulaşmasını önler.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes