Organik Böcek İlacı Yapımı

Evlerinize ve bahçelerinize dadanan böcekler, korkulu rüyanız olabilir. Bu böceklerden kurtulurken, kendinizi ve sevdiklerinizi, kimyasal maddelerden de korumak istiyorsanız, evinizde kolay bulunabilir ve en önemlisi doğal malzemeler ile böcek ilacınızı yapabilirsiniz.

Yumurta Kabuğu, bitkileriniz için zararlı olan bitki böceklerinin, bitkilerinizden uzak durmasını sağlamaktadır. Uygulama için, içini boşalttığınız yumurtanın kabuklarını, küçük parçalara ayırın ve bitkilerinizin etrafındaki toprağa ufalayarak atın.

Sıvı sabun, düşük Ph değeri nedeni ile haşerelerin yaşamasına imkân vermemektedir. Bazik özelliğe sahip bu maddeyi, sprey şişesinin içerisine koyun ve üzerine, sabunun 3 katı kadar su ilave ederek, etrafa sıkın. Eviniz için kullanabileceğiniz bu yöntemi, bitkileriniz için denemeyin. Bazik maddelerin, bitkilerinize de zarar verebilme riski vardır.

Organik Böcek İlacı Yapımı

Acı pul biber de böceklerin sizden ve etrafınızdan uzak durmasını sağlayacak bir karışımdır. Bunun için; kaynar suya 1 tutam pul biber atarak, kaynatmanız gerekmektedir. Oluşacak kokunun, sizi de rahatsız edeceğini unutmayın ve alerjik bir rahatsızlığınız var ise; farklı yöntemlere yönelin.

Sarımsak kokusu, haşerelerin sevmediği kokular arasında gelmektedir. Bunun için; evinizin önüne ya da evdeki saksılarınıza sarımsak ekebileceğiniz gibi, sarımsak karışımı da hazırlayabilirsiniz. Sarımsak karışımı hazırlamak için; 4 diş sarımsağı iyice ezerek, üzerine sıcak su ilave etmeniz gerekmektedir. Karışım 2 saat dinlendikten sonra, bahçenizde ve evinizde kullanabilir ve karışımı 2 hafta kadar süre ile buzdolabından saklayabilirsiniz.


Alkol bitkileriniz için uygun olmasa da, eviniz için böcekleri sizden uzak tutacak en ideal yöntemlerden birisidir. ¼ oranında alkol-su karışımını bir sprey şişeye koyarak, belli aralıklar ile evinize sıkabilirsiniz. Kokusuz bir yöntem olacağından dolayı, evde bulunan kişileri de rahatsız etmeyecektir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes