Böcek İlacı ve Hamilelik

Hamilelik sürecinde böcek ısırıklarına maruz kalan anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan birisi böcek ilacının bebeğe zarar verip vermeyeceğidir. Tabi ki bir canlıyı öldürebilen bir ilacın bebeğe zarar vereceğini düşünmek oldukça doğal bir düşüncedir. Bunu kanıtlayan bir araştırma henüz yapılmamıştır. Hayvanlar üzerinde uygulanan bu deney yüksek miktarda ilaç kullanılarak zarara neden olabilmiştir. Ama yinede kimyasal madde ve zehir barındıran bu ilaçların sizlerin olduğunuz yerde kullanılmaması hem sizin içinizin rahat etmesi bakımından hem de çocuğa verebileceği zarar bakımından daha doğru bir hareket olacaktır.

Sinek ya da böcek ısırıklarında çok fazla kaşıntı yaşıyorsanız öncelikle bir alerji testi yaptırmanız gerekmektedir. Sonuç negatif olursa vücuda sürülen ilaçları kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Yine de bu spreyleri kullanırken bile oranı azaltmanızda fayda vardır. Kullanımdan 1 saat kadar sonra ise kullandığınız alanı durulamanız iyi olacaktır.

Böcek İlacı ve Hamilelik

Evde Böcek İlacı Kullanıldığında

- Eğer herhangi bir şekilde böcek ilacı yaptırmanız gerekirse siz ilaç yapılan odada bulunmamaya özen gösterin. Eğer az da olsa ilaca maruz kalırsanız temiz havaya çıkınız.
- İlaç yapılan odayı en az 5 saat en çok 8 saat süreyle kullanmayınız. İlaçlama yapıldıktan sonra odanın pencerelerini, kapılarını ve kapı altını sıkıca kapatınız. Bu önlem ilacın etkili olması için gerekli bir işlemdir.
- İlaçlanan odayı ilaç süresi dolduğunda iyice havalandırınız. İlaç kokusu odaya yerleştiğinden havalandırmadan odaya girilmesi önerilmemektedir.

Böcek Isırmasına Karşı Alınabilecek Önlemler

- Gün batımında ve gün doğumunda sinek ve böcekler daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden bu saatler arasında dışarı çıkmamanız önerilir.
- Sineklerin çok olduğu bölgelerde bulunacaksanız kıyafet seçimini ona göre yapın. Uzun kollu tişörtler ve uzun pantolonlar tercih edebilirsiniz.
- Eve böcekler en çok kapı ve pencerelerden girer. Bu yüzden buraları ya kapalı tutun ya da tel ile korumaya alın.
- Bir diğer eve giriş noktası olan çatlakları ise kapatmanız böceklere karşı alınabilecek önlemlerdendir. Kablo giriş çıkışları gibi yerleri de ihmal etmeyin.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes