Hamam Böceği Yetiştirme

Pek çok insanın korku ile yaklaşmakta olduğu hamam böcekleri, kimileri için de iyi bir gelir kapısı olmuş durumda. Son yıllarda gelişmekte olan sektörde üretilen hamam böcekleri, balık yemi olarak kullanılabilmesinin yanı sıra, kimi kozmetik ürünlerin içerisinde de yer almaktadır. Üstelik insanların içeriklerine bakmadan kullandıkları bu ürünler, genellikle en çok müşteri memnuniyetine sahip olan firmalara ait.

Hamam Böceği Yetiştiriciliği Nasıl Yapılıyor?
Hamam böceği ticareti ile geçimlerini sağlamakta olan kişiler, öncelikle işin yapılabilmesi için uygun bir yer ayarlamaktadırlar. 1 hamam böceğinin, doğumundan olgunlaşmasına kadar yaklaşık olarak 3 ay kadar bir zaman geçmektedir. Bu zaman içerisinde ise; hamam böcekleri elma, muz gibi meyveler ya da kedi, köpek mamaları ile beslenmekteler. Hamam böceği ticareti ile uğraşmakta olan kişiler, hamam böceklerinin en iyi şartlarda gelişmesi için, verdiklerin besinlerin de en kaliteli besinlerden olmasına özen göstermekteler. Yaklaşık olarak 3 yıl boyunca yaşamlarını sürdürmekte olan hamamböcekleri, yıl içerisinde pek çok kez çiftleşmektedirler. Çiftleşmeleri ise; uygun oda sıcaklığı olarak kabul edilen 20 derecelik ortamlarda ve kendilerine ayrılmış özel kutular içerisinde çiftleşmektedirler.
Hamam Böceği Yetiştiriciliğinin Kazancı Ne Kadar?
Böcek ticareti deyip geçmemek gerektiğini, bu işten kazanılan miktarları duyduğunuz zaman anlayacaksınız. Ortala 3 ayda olgunluğa ulaşmakta olan bir hamam böceğinin 1 tanesi, 1-2 TL arasından satılmaktayken, 1 yılda ancak olgunluk çağına gelmekte olan Madagastar hamam böceğinin ise; 1 tanesi 20 TL gibi bir fiyat üzerinden pazarlanılmaktadır. Yalnızca iç ticaret alanında değil, dış ticarette de hamam böceğine ilgi çok yüksekken, milyonlarca hamam böceği satımı ile elde edilecek karlar, hiç de az gözükmemektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes