Domates Yaprağından Böcek İlacı Yapımı

Böcekler her zaman insanların ve bitkilerin korkulu rüyası olmuştur. İnsanları bazen ısıran, bazen sokan, bazen de kanını emen böcekler bitkilerinde neredeyse yaşamına son verir. Özellikle küçük ve narin fideleri hedef almakta ve fideler daha ürün vermeden bunları kurutmaktadır. Bazen de yalnızca ürünün kalitesini ve verimini düşürürler. Böyle durumlarda önlem almak mecburi hale gelir. İlk olarak düşünülen çözüm ise zirai ilaçlamalardır.

Böcekler için birçok öldürücü zirai ilaç vardır. Hem önlem olarak hem de gerçekten ihtiyaç olarak düzenli aralıklarla ilaçlama yaptırmak önemlidir. Bu ilaçlarda kimyasal oran ve zehir oranı yüksek olduğundan bazı hayati sonuçlara daha çok açıktırlar. Ama yinede böceklere karşı ürünü ve bitkiyi korumak için gerekli bir işlemdir. Bu işlemin yapılması gerekliliği bazı pratik ve daha az zararlı çözümleri de beraberin de getirmiştir. Bu sayede ev yapımı doğal ilaçlar ortaya çıkmıştır. Çok çeşitli olan bu doğal ilaçlar en az kültürel ilaçlar kadar etkili olmaktadır.

Domates Yaprağından Böcek İlacı Yapımı


Domates Yaprağından Böcek İlacı

- Domates, patates gibi ürünlerin yaprakları oldukça yüksek miktarda zehri içinde barındırmaktadır.
- Bu yapraklardaki zehir alkoloid zehridir.
- Alkoloid suda çözünen toksinlerden oluşmaktadır. Bu sayede zehir yapımına açıktır.
- Birçok böceğe karşı oldukça etkili bir zehir olabilmektedir.
- Lahana kelebeği diye adlandırılan böcekler için de oldukça uzaklaştırıcı etki yaptığı gözlemlenen sonuçları arasındadır.
- Hazırlaması ve kullanımı da hem pratik hem de diğer zirai ilaçlara oranla daha zararsızdır.

Domates Yaprağından Böcek İlacının Yapımı

Malzemeler:

- 50 gram domates yaprağı
- 5 litre su
- Süzmek için bez

Yapılışı:

Domates yapraklarını güzelce suyunu çıkararak ezin. 5 litre suya ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın. 1 gün bekleyen bu karışımı ertesi gün bez yardımı ile süzün.

Kullanımı:

Hazırlayıp süzdüğünüz doğal ilacı isterseniz sulama kabı ile isterseniz de ölçekle dökebilirsiniz. Tek dikkat edilmesi gereken yer bitkinin bütün her yerine bu ilacın dökülmesidir. Sonrasında böcekler bitkiden oldukça uzak duracaklardır.

Bu karışım kimyasal madde karışımlı zehirli ilaçlar kadar zararlı değildir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes