Evdeki Gümüş Böceği

Gümüş böceği adından da anlaşıldığı üzere gümüş renginde olup, üçgen bir vücut yapısına sahiptir. Bu böcekler baş kısmı daha geniş olup kuyruk kısmında bir daralma mevcuttur. 2 ila 4 santim arasında boyu vardır. Sekiz adet bacağa sahiptir.


Gümüş böcekleri evlerde lavabo, mutfak, banyo ve atık suların içinde yuva kurarlar. Bunun yanı sıra çatı, boru, tavan arası ve bodrum yerleri de gümüş böceği için ideal yaşam alanlarıdır. Bu yüzden hiç de hijyen olmayan böcek türleridir. Sıcak ve nemli ortam böceğidir.  Evde gümüş böceğinin varlığı birçok tahıl ürünlerinize ve duvar kâğıtlarınıza zarar gelmesiyle eş değerdir. Gümüş böcekleri her yıl birkaç kere yumurtlar ve her yumurtlamada 100 ve 150 kadar yumurta bırakır.

Gümüş böcekleri çatalkuyruk olarak da bilinmektedir. Hızlı ürerler ve 1 yıl gibi bir zaman zarfında ömürlerini tüketirler. Kanla beslenmediğinden dolayı insan ısırıp kan emmezler. Sadece yaşam koşullarını göz önüne aldığımızda yiyeceklerimizi ele geçirdiğinde bulaşıcı hastalıklara neden olabilirler. Kağıt kemirici olduklarından duvarlarımıza zarar verebilirler.  Güveler gibi giyecekleri de talan edebilme zevkleri vardır.

En çok görüldüğü yerler ne yazık ki unun bol olduğu fırınlardır. Sıcak ortamları sevdiğinden yaz aylarında gümüş böceklerini görmemiz muhtemeldir. Bu yüzden gümüş böceğini gördüğünüzde onu renginden tanımanız mümkündür. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda profesyonel bir ilaçlamadan yardım alıp evinizi ilaçlarsanız gümüş böceğinin zararlarından kurtulursunuz.

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes