Evi Temiz Tutmanın Yolları

Evimizin çabuk kirlenmesinden hepimiz rahatsız oluruz. Özellikle de biz hanımlar için sürekli temizlik yapmak bir kabustur. Evimizi temiz tutmak için ne gibi yöntemler uygulayabiliriz? Evimiz nasıl daha uzun temiz kalır? Kısaca evi temiz tutmanın yolları nelerdir?

Evi Temiz Tutmanın Yolları

- Her ne kadar bizim kültürümüzde yer almasa da son zamanlarda ülkemizde de evde ayakkabı giyilmeye başlandı. Ancak bu ne kadar doğru? Dışarıda giydiğiniz ayakkabıları evinizde de giymek sağlık açısından son derece zararlı özellikle de evinizde bebek veya çocuk varsa. Ayakkabıların kapı önünde paspasta silinmesi sadece tozun gitmesine yardımcı olur. Ayakkabılarınızı temizlemez. Ayakkabılarınızı evinizde giydiğiniz zaman eviniz de daha çabuk kirlenir. Bu yüzden dışarıda giydiğiniz ayakkabıyla içeri girmeyin.

- Aldığınız yiyecekleri buzdolabına yerleştirmeden önce buzdolabınızı boşaltın. Tarihi geçmiş ürünleri ve çürümüş meyve-sebzeleri atın.

- Kapı kollarını ve denizlikleri sık sık ıslak bir bezle silin.

- Banyonuza bir çekçek yerleştirin ve evdeki herkesin duştan  sonra fazla suyu çekçekle atmasını sağlayın. Böylelikle fayanslar arasında kalan sabun köpüklerini gidermiş, küflenmeyi önlemiş olursunuz.

- Evinizi uzun aralıklarla dip bucak süpürmek yerine sık sık ve yüzeysel süpürün böylelikle kirler birikmez ve siz de süpürmeye üşenmezsiniz.

- Çöp kovanızı dolar dolmaz boşaltın. Her ne kadar çöp poşeti koymuş olsanız da çöp kovanıza sıvı maddeler sızmış olabilir. Bu yüzden çöp kovanızı da silmeyi ya da yıkamayı unutmayın.

- Evinizin temizliği kadar düzeni de önemli. Bunun için ortalıktaki ıvır zıvırlardan kurtulun. Mümkünse fazlalık eşyaları kutulara koyun. Çeşitli şık kutularla evinizde farklı dekorasyonlar da yaratabilirsiniz.

- Klozeti kullanmasanız da sifonu arada çekin. Ancak klozet kapağının kapalı olmasına dikkat edin. Çünkü klozet kapağı açık olduğunda su 5 metreye kadar sıçrayabiliyor.

- Sık sık toz alın böylelikle hastalıkları da önlemiş olursunuz.

- Mutfak tezgahınızı ve ocağınızı yemek yaptıktan sonra temizlemeyi de unutmayın.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes