Sivrisinek Evden Nasıl Uzaklaştırılır?

Vücudumuzu ısırarak sadece kaşıntı değil aynı zamanda birçok hastalığa davetiye çıkaran sivrisineklerle mücadele edebilmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Sivrisinek evden nasıl uzaklaştırılır diye merak ediyor iseniz ilk cevabımız kaliteli bir böcek ilaçlama firması tarafından yapılan ilaçlamalar olacaktır. İlaçlama sayesinde hem sivrisinekleri kendinizden ve evinizden uzak tutmuş hemde birçok tehlikeli hastalıktan kurtulmuş olacaksınız.

Sivrisinek Evden Nasıl Uzaklaştırılır?

 Sivrisinekleri evden uzaklaştırmak için bir diğer yöntem ise prize takılan sinek kovucular veya sivrisinek spreyleri olmaktadır. Sinek kovucu cihazların bir kısmı etrafa çok düşük frekanslarda sesler yayarak sivrisineklerin rahatsız olmasını ve kaçmasını sağlarken kimileri ise etrafa belirli aralıklarla likit sinek ilacı yayılımı yapmaktadırlar. Sivrisinek spreyleri sayesinde ise siz sadece istediğiniz zamanlarda serperek sivrisineklerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabiliyorsunuz.

Sivrisinekleri evden uzaklaştırmak için ayrıca çeşitli doğal yöntemlerde bulunmaktadır. Bunlar sarımsak yağı ve citrosa bitkisidir.

Sarımsak Yağı;

Bu yöntem İsveçli bir köyü tarafından bulunmuştur. Yapılan araştırmalar sonucu doğrulanınca sivrisinekleri evinden uzak tutmak isteyen kişiler evlerinin etrafına sarımsak asınca sivrisineklerin yaklaşamadığını fark ettiler. Şuan da bazı tarlaların çevresine sivrisinekleri uzak tutmak amacıyla sarımsak ekilmektedir. Bu sayede hem çalışan çiftçiler hemde tarladaki ürünler sivrisinek vb. çeşitli böceklerden korunmaktadır.

Citrosa Bitkisi;

Ülkemizde Fethiye'deki seralarda üretilen bu bitki sardunya ve çin otunun melezlenmesiyle oluşmaktadır. Bu bitki bulunduğu bölgede etrafa limon kokusuna benzer citrosa oil adı verilen bir koku salgılamakta ve bu kokuyu alan sivrisinekler kaçamadıkları takdirde bayılarak ölmektedirler.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes