Güve İle Nasıl Mücadele Edilir?

Çoğu zaman kelebek ile karıştırılan güveler kumaşları, tahılları ve zeytin yapraklarını yiyerek beslenen canlılardır. Bu canlılar ilk olarak kurtçuk şeklinde büyümektedirler. Anneleri yumurtalarını kumaşların içine gömerler. Bu sayede doğan güveler çok rahat şekilde büyüyebilirler. Fakat güveler mallarımıza sürekli olarak zarar verdiği için güve ile nasıl mücadele edilir öğrenmemiz gerekmektedir. Güvelerle mücadele etmek için birçok farklı yöntem bulunmaktadır.

Güve İle Nasıl Mücadele Edilir?

 İş yerlerinde bulunan depolar güvelere karşı belirli aralıklarla ilaçlanmalıdır. İstenildiği takdirde evdeki güveler içinde ilaçlama yapılabilmektedir. Çünkü güveler için evlerde kullanılan naftalin zehirli bir maddedir ve özellikle çocukların bulunduğu ortamlarda kullanılmamalıdır. İyi bir ilaçlama şirketinin yardımıyla evinizdeki ve iş yerinizdeki güvelerden tamamen kurtulabilir veya çıkma ihtimali olan güveler için önlem alabilirsiniz.

Marketlerde güvesavar isminde çeşitli ilaçlar bulunmaktadır. Güvelerle mücadele etmek için bu ilaçları kullanabilirsiniz. Ayrıca bunların dışında güvelerden kurtulmak için çeşitli doğal yöntemler de bulunmaktadır. Sandal ağacı kabuğu, defne ve sedir ağacı yaprağı güvelerle mücadele etmek için kullanılabilmektedir. Ayrıca nane, lavanta, kekik gibi bitkilerin yapraklarını kurutup bir beze sararak dolabınıza bıraktığınızda güveler bu kokulardan rahatsız oldukları için eşyalarınıza yaklaşıp zarar veremeyeceklerdir.

Güvelerin oluşumunu engellemek için dolabınızda bulunan kürk gibi eşyaları ara sıra çıkarıp fırçalamanız, ardından güneşte bir süre bekletip daha sonra tekrar askılara asarak dolapta saklamanız güvelerle mücadele etmek için iyi bir yöntem olacaktır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes