Pire Isırığı Tedavisi

İnsan ya da hayvan kanı emerek beslenen eklembacaklılar arasında yer alan pireler, çok hızlı zıplayan küçük asalaklardır. Hançer biçimli ağız yapıları, hayvan ya da insan derisini kolaylıkla delmesine olanak tanır. Sert derisi ve kavrayıcı tırnakları ile genellikle hayvan derisinde asalak yaşayan bir böcek türü olsa da insanları da ısırmakta ve insanlar üzerinde ciddi sağlık sorunları yaratabilmektedir.

Pire Isırığı Tedavisi

Pire Isırığı ve Belirtileri

Halk arasında "pire sokması" olarak da bilinen pire ısırığı, pirenin genellikle geceleri iğnesini kullanarak kan emmesi sonucunda oluşur ve kendisini son derece kaşıntılı, rahatsız edici kızarıklıklar olarak gösterir. Pire ısırması, sivrisinek ısırmasından farklı olarak ısırılan canlının küçük acılar hissetmesine yol açar. Çoğu zaman kabarık ve iltihaplı kızarıklıklardır.

Pire Isırığı Nasıl Tedavi Edilir?

Pire ısırığı, fazla kaşımadığınız sürece kendiliğinden kısa sürece iyileşir. Fakat önemli olan bu kaşıntıya karşı sabretmektir. Çok huzursuzluk veren bir kaşıntı yaratır. Pire tedavisinde öncelikle her türlü enfeksiyon riskine karşı pirenin ısırdığı bölgeyi sabunla yıkayarak temizlemektir. Daha sonra temiz bölgeye eczacınıza ya da doktorunuza danışarak kaşıntı önleyici krem uygulayabilirsiniz. Bunun yanında pire ısırmalarında kaşıntıyı engellemek için kaçınan bölgeyi temizledikten sonra pamuk yardımı ile amonyak bastırabilirsiniz. Pire tedavisinde önemli olan kaşıntının engellenmesidir. Bunun için amonyak kadar eczacınızdan temin edeceğiniz aromatik yağlar da oldukça etkilidir. Pire ısırması genellikle kısa sürede kendiliğinden geçse de pire ısırmalarına bağlı olarak cildinizde ciddi lezyonlar fark ederseniz doktorunuza başvurunuz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes