Sivrisineklerden korunmanın doğal yolları

Yaz mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bu günlerde en çok rahatsız olduğumuz konuların başında sivrisinekler geliyor. Sivrisinekleri kovan bitkiler hangileridir? Sivrisinekleri bulunduğumuz ortamdan uzaklaştırılan doğal formüller nelerdir?

Sivrisineklerden korunmanın doğal yolları
Ekolojik yaşam uzmanı Erkan Şamcı katıldığı bir televizyon programında çok merak edilen sivrisineklerden korunmanın doğal yollarını anlattı.

Aslında sivrisinek mücadelesi çok kolaydır. Bunun organik çözümleri de vardır. Her haşereyle ilgili önce kültürel önlemler alınmalıdır.

Sivrisineklerden korunmanın doğal yolları

Evimize bir şekilde sivrisinekler kapı ve pencerelerden uçup geliyorlar. En basit tedbir pencere ve kapılara sineklik yaptırmaktır.

İkinci bir önlem olarak rahat bir uyku için bebeklere ve gerekirse büyüklere cibinlik kullanmak olabilir.

Elektrikli sinek kovucular kullanabilirsiniz. Ancak bu tür ilaçlar evimizin havasını etkiler. Bundan dolayı evimizde öncelikle doğal önlemler almaya çalışmalıyız.

Sivrisinek kovan kokular nelerdir: Okaliptüs yağı, çam yağı, limon yağı, nane yağından hiç haz etmezler. Bu yağların olduğu ortamlardan kaçarlar. Hazır sivrisinek kovucu tabletler kullanıldıktan sonra çöpe atılır. Oysa bu tabletlerin üzerine yukarıda anlattığımız yağdan 1-2 damla damlatırsak tabletler yağı emecektir. Bu ekolojik bir sivrisinek kovucu oluşturmak tekniğidir. Daha sonra bu tabletleri normal bir şekilde kullanabilirsiniz.

Aynı yöntemi likit sivrisinek kovucular için de kullanabiliriz. Likiti boşaltıp yerine limon yağı koyarak doğal bir sivrisinek kovucu elde etmiş oluruz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes