Sivrisinek Tuzağı Yapımı

Artık yaz geldi ve yazla beraber sivrisineklerin de geleceği malumunuz. Şahsen ben sivrisinekleri hiç sevmem, sizin de sevdiğinizi pek sanmıyorum. Yaz gününde sürekli bir yerlerini kaşımak kim ister? Tabi ki kimse istemez tatilimi mi yapacağım yoksa sivrisineğin ısırdığı yerleri mi kaşıyacağım diyorsanız bu tuzak tam da size göre.

Bu tuzağın hem maliyeti yok denecek kadar az hem de çok kullanışlı. Çoğu malzemenin evinizde bulunduğundan eminim. Yapılışı çok kolay olduğu için bununla mı uğraşacağım demezsiniz . Maksimum 10 15 dakikanızı alır. Hayatınızdan 10 - 15 dakika mı vermek istersiniz ya da yaz gününde vücudunuzun çeşitli yerlerini mi kaşımak istersiniz ? Şahsen 10 - 15 dakikadan bir şey olmayacağı görüşündeyim. Lafı fazla uzatmadan tuzağın ayrıntıları hakkında bilgi vermek istiyorum.



Sivrisinek Tuzağı Yapımı

Malzemeler ;

- 200 Ml Su

- 50 Gram Kahverengi Şeker

- 1 Paket Maya

- Ve son olarak 2 Litrelik plastik bir şişe


Yapılışı ;

1-) Plastik şişeyi resimdeki gibi kesin.

2-) Sıcak su ile kahverengi şekeri karıştırın. Soğumasını bekleyin.

3-) Soğuduğu zaman şişenin alt yarısına dökün.

4-) Sonrasında mayayı ekleyin ve böylece karbondioksiti oluşturun.

5-) Şişenin diğer yarısını baş aşağı olmak şartıyla huni şeklinde yerleştirin.

6-) Siyah bir şey ile sarın ve evinizin sivrisinek köşesi olarak düşündüğünüz bir yere koyun.

Vee tuzağımız hazır. Yapımı bu kadar kolay işte. Sivrisineksiz bir ortam için bu tarz tuzaklar gerekli yoksa yaz boyunca sivrisineklerle uğraşabiliriz buda yaz günlerimizi berbat edebilir. Seçim sizin. Anlatması benden yapması sizden.

Sağlıcakla Kalın.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes