Bitlerin Temizlenmesi Nasıl Yapılır?

Bitler insanlarda konaklayarak yaşayan ve bir insandan başka bir insana çok kolay bir şekilde geçebilen parazitlerdir. Bir kişide bit görülmesi onun kirli biri olduğu anlamına kesinlikle gelmez çünkü bitler yastık, tarak, örtü, saç fırçası ve oyuncaklar gibi ortak kullanılan malzemelerle veya kişilerin yakın teması, çocukların oyun oynarken birbirine yaslanması veya rüzgar yoluyla dahi bir kişiden diğerine geçebilmektedir. Bireyde ortaya çıkarak beyinde küçük yaralar oluşturarak kanla beslenen bu hayvanlar aşırı kaşıntıya sebep olur ve acilen temizlenmeleri gerekir.


Bitlerin Temizlenmesi Nasıl Yapılır?

Bitlerin temizliği için eczanelerde çok farklı bit ilaçları bulunmaktadır bu ilaçlar mümkünse bir doktora danışıldıktan sonra alınmalı ve prospektüsünde belirtildiği şekilde kullanılmalıdır. Kullanılacak olan bu bit ilaçları bebeklerde, hamilelerde ve emzirme dönemindeki annelerde mutlaka bir doktora danışılarak kullanılmalıdır.

Bit için verilen şampuan ve ilaç banyoda temiz şekilde saç yıkandıktan ve yağlardan arındırıldıktan sonra sürülmelidir ve son durulama suyuna beşte bir oranında yemeklik sirke katılmalıdır. Suya katılan bu sirke bit yumurtalarının saça tutundukları maddeyi yumuşatarak saçın bitlerden arınmasına büyük oranda fayda sağlayacaktır. Son durulamadan sonra ince tırnak aralıkları olan bir tarak vasıtasıyla saçlar defalarca taranarak bitlerden tamamen arındırılmaya çalışılmalıdır. Bitlerin temizlenmesi için bu yıkama işlemi bir hafta sonra tekrar yapılmalı ve kişinin çevresinde bulunan herkes tarafından yapılmalıdır. Bitlerin kaynağı tespit edilip tam anlamıyla temizleme sağlanabilir. Son olarak bit temizliği yapıldıktan sonra düzenli aralıklarla bitlerin yeniden ortaya çıkıp çıkmadığı kontrol edilmelidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes