Kulağakaçan (Çatalavrat) doğal ilacı

Bir diğer adı çatalavrat olan kulağakaçan'ın (Forficula auricularia) uzaklaştırılmasında ve kaçırılmasında etkili olan bir doğal ilaç sarımsak yardımıyla hazırlanabilir.

Kulağakaçan (Çatalavrat) doğal ilacı

Gereken malzemeler
  • 3 tane 28 gramlık sarımsak
  • 2 çay kaşığı mineral yağ
  • yarım litre su
Sarımsak ince doğranır ve mineral yağın içerisinde 24 saat bekletilir. Üzerine yarım litre su eklenir. Süzülür ve bir kavanoza aktarılır. Bu karışımdan 1-2 yemek kaşığı kadar alınarak yarım litre su ile karıştırılır. Kulağakaçanın görüldüğü bitkinin yüzeyi spreylenerek bu karışım uygulanır. Eğer etkili olursa su miktarı artırılabilir.

Bu tür bir karışım uzaklaştırıcı (kovucu) bir etki yapacaktır.

Yazıyı Paylaş:

3 yorum :

  1. mineral yağ dediğiniz tam olarak nedir? evdeki bitkisel yağlar bu gruba girer mi? Yoksa saç yağı, bebek yağı, masaj yağı, araba yağı gibi yağlar mıdır* bunlardan hangisi mineral yağa muadil olur paylaşırmısınız lütfen?

    YanıtlaSil
  2. Tüm motor yağları mineral yapdır ancak hepsi ilaç için kullanılmaz. PetroYağ firmasının “oyster” serisi yağları gıda uyumlu ve kozmetik sanayiinde bile kullanmaya uyumludur. Bu amaçla kullanılabilecek kadar saftır ama bildiğim kadarı ile küçük miktarlarda satılmıyor. En küçüğü 16 kg. Kesme tahtalarını yağlamak ve sudan etkilenmemelerini sağlamak için de kullanılırlar.

    YanıtlaSil
  3. Sarımsaklar 28,5 gr olsa olur mu?

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes