Evi böceksiz tutmanın yolları

Evinize yerleşmiş böceklerin yok edilmesi en can sıkıcı durumlardandır. Bazı böcekler saklandıkları yerlerde yaşayıp, size engel olmayabilir, ancak bazıları her yerde, hatta mutfakta bile her adımda karşınıza çıkıp varlıklarını size hatırlatabilirler.



Peki bu böcekleri nasıl yok edelim?

Eviniz karınca, hamamböceği, bit, pire, hatta fare istilasına mı uğradı? Evi ilaçlayarak bu sorundan kurtulmak mümkündür. Eğer böcekler sayıca azsa, bazı doğal yöntemlerden yararlanarak onları mutfağınızdan uzak tutabilirsiniz.

Böceklerden kurtulmanın en kolay yolu suyla karıştırdığınız sirkeyi böceklerin görüldüğü yerlere sürmektir. Sirkenin kokusunu alan böcekler evinizden uzak duracaklar.

Mutfak tezgahlarını, fırınınızı, eşyaları yerleştirdiğiniz bölgeleri, masayı her zaman sirkeli suyla silerek hem hijyenik temizlik kurallarına uymuş olursunuz, hem de böcekleri mutfağınızdan uzak tutarsınız. Böceklerin dolaştıkları yerleri sirkeli suyla silerseniz, onların geri gelmelerine engel olabilirsiniz.

Karanfil, tarçın ve sarımsak böceklerin sevmediği baharatlardandır. Bu baharatları böceklerin yem aramak için geldikleri yerlere koyarsanız, bu yeri mutlaka terk edeceklerdir.

Nane yağı da böcekleri evden uzaklaştırmanın en kolay yoludur. Mutfağın yanı sıra, diğer odalarınızın da nane yağı kokmasını sağlayarak böceklerin sayısını azaltabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes