Gümüş Böceğinden Kurtulma Yolları

Gümüş böceği genel olarak yaz aylarında görünmeye başlayan bir böcektir. Kış aylarında uykuya çekilen bu böcek, havalar ısındığında özellikle banyo ve tuvaletlerde görünmeye başlar. Gümüş böceğinin beslenme şekli de oldukça ilginçtir. Bu böcek evde boşta gördüğü her yemeği yemesiyle beraber duvar kâğıdı, tutkal, macun, un, kitap, dergi, kâğıt havlu, elbiseler, kumaşlar ve kaşmirler gibi eşyaları da yiyebilmektedir. Bu sebepten ötürü de evde ciddi hasarlara sebep olabilmektedir.

Gümüş Böceğinden Kurtulma
Gümüş böceği (ingilizce silverfish)
Yaz aylarına girdiğimiz şu dönemlerde evlerini gümüş böceği saran insan sayısı giderek artmaktadır. Özellikle nemli ortamları seven bu böcekler lavabo kenarlarında, su borularında, mutfak ve banyo dolaplarında bulunabilmektedir. Bu yüzden gümüş böceğinden kurtulma yolları çok daha basit bir şekilde belirlenebilir. Bu arada gümüş böcekleri herhangi bir şekilde insanların vücuduna zarar vermez. Yani insanları ısırmazlar. Sadece doğal yaşam ortamlarımızdaki eşyaları tahrip ederler.

Gümüş böceği evin birçok bölümünü işgal ettiyse bu durumda evi ilaçlatmak doğru bir seçim olabilir. Fakat belli başlı bölgelerde var ise çamaşır suyu ile güzelce yıkayarak da bu böcekten kurtulabilirsiniz. Başka bir yöntem ise nişasta yardımı ile böcekleri tuzağa düşürmektir. Bir poşetin içine çiğ patates koyun ve yıkamayın. Yani üzerinde nişasta kalsın. Sonra bu poşeti gümüş böceğinin bulunduğu yere götürün ve bırakın. Böcekler nişasta için poşete gelecektir ve sabah uyandığınızda büyük bir kısmını o poşetin içinde göreceksiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes