Fare Sorunu

Gelişen toplu konutlarla beraber gelen sorunların başında alt yapı eksikliği baş göstermeye başlamıştır. Yüksek yapılar yapılırken eksik hesaplamalar nedeniyle ve zeminin çok altına inilmesi nedeniyle kot farkı (Kot farkı yüksek yapılar ile daha yüzeysel yapılar arasında oluşan derinlik farkı) oluşmakta buda zamanla rögar taşmalarına neden olmaktadır.

Bunun yanında evimizden lavabo ve klozete attıklarımıza dikkat etmememiz de zaten yetersiz olan lagarların tıkanmalarına ve taşmalarına da neden olmaktadır. Dairelerden atılan çocuk bezi, kadın pedi, kumaş bezler ve prezervatiflerin atılması da ayrıca giderlerin tıkanmasına yol açmaktadır. Bu bacalar böcek ve fareler için birer yuvadır.


Bu arada her ne kadar itici hayvanlarda olsalar farelerin buraları yuva ve mesken edinmesi, bu kanallarda gezmesi tıkalı olan bacaların bir çoğununun açılmasını sağlamaktadır. Bu güçlü kemirgenler kanallar arasında yolculuk yaparken giremedikleri alanları kemirerek her tarafı kendileri için ulaşılabilir yaparken insanların kendi hataları sonucu tıkanan yollarında açılmasına vesile olmaktadır. Bir çok dairede eve lavabo ve klozetlerden fare girmektedir. Lavabo ve klozetlere attıklarınıza dikkat ediniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes