Bit Kovucu

Bit, uğraşılması en zor olan haşere çeşitlerindendir. Bulaşıcı olması daha çabuk yayılmasına ve çok hızlı bir şekilde çoğalmasına olanak sağlar. Çoğunluk olarak bit pis ya da yağlı yerleri tercih ettiği için, insanlarda saç derisinde bulunurlar. Tabi ki bu sadece saçlarda olacağı anlamına gelmez. Bitler vücudun her tarafına yayılır ve kan emicidirler. Bit bulaşmışsa ve saçlardaysa eğer mutlaka saçlar çok kısa kestirilmeli ve bit şampuanları ile yıkanmalıdır.

Bit Kovmak İçin Kullanılan Yağlar Nelerdir?
İlk yağlar temel alınacak olur ise; papatya yağı, çay ağacı yağı, melisa yağı, lavanta yağı, rezene yağı, nane yağı, karanfil yağı, kekik yağı ve anason yağı bitlerle mücadelede çok etkili olan yağlar arasındadır. Bu yağlardan 3 ila 4’ü kullanılarak bir miktar alkolün ya da alkol kullanmak istemeyenler içinde sirkeli suyun karıştırılması lazımdır. Hazırlanan bu karışımın akşam saça sürülerek sabaha kadar bekletilmesi gerekmektedir. Sabah uygun bir şampuan ile yıkandıktan sonra bitlerin yok olduğu gözle görülebilir.

bit kovucu

Bit Kovucu Olan Ürünler Nelerdir?


Bit kovucu olarak piyasada birçok farklı ve çeşitli ürünler mevcuttur. Bu ürünlerden çoğunun içerisinde kâfur denilen bir organik madde yer almaktadır. Örnek olarak; bit kovucu tokaların içine yerleştirilmiş olan kâfur bitlerin asla kokusunu sevmediği ve gelmediği bir maddedir. Diğer bit kovucu ürünler ise; spreyler, rozetler, şampuanlar ve çok farklı ürünler mevcuttur.  

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes