Sivrisinek Isırıklarına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek ısırıkları sonrasında, vücutta aşırı kaşınmaya neden olan kızarıklıklar oluşur. Gün boyunca bu kızarıklıkları kaşımak zorunda kalmamak için basit birkaç basit yöntem uygulamak yeterlidir.

Sivrisinek Isırıklarına Ne İyi Gelir?

Öncelikle bu kaşıntıların etkisinin, kişinin yaşına, alerjik durumuna ve cilt hassaslığına bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini belirtmek gerekir. Bebek ve yaşlılarda sivrisinek ısırması sonrası oluşan kaşıntıların, çok daha yüksek miktarda olduğu bilinmektedir.

Sivrisinek ısırmasına karşı alerjisi olan kişilerin ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşması mümkündür. Kaşıntının aşırı derecede fazla olduğu durumlarda, eczanelerde satılan anhistaminik jellerin kullanılması faydalı olacaktır. Ancak cildinizde daha büyük bir deformasyona neden olmamak için herhangi bir ilaç kullanmadan önce, bir doktora muayene olmanızda fayda vardır.

Eczanelerde satılan ürünlere ulaşma imkanınız yok ise ev ortamında rahatlıkla bulabileceğiniz limon kolonyası, rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Kaşıntılı bölgeye bir miktar limon kolonyası damlatıp, elinizdeki kağıt benzeri bir cisimle, serinlik yapmanız halinde kaşıntıları bertaraf edebilirsiniz.

Ayrıca bir adet aspirini ezip, hafif sulandırarak cildinize uyguladığınız zaman, yine bir rahatlama sağlayabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes