Tatarcık Nasıl Yok Edilir?

Tatarcık, pek çok insan tarafından sivrisinek ile karşılaştırılan bir böcek türüdür. Genellikle, yaz aylarında kendini göstermektedir ve havaların soğuması ile birlikte tatarcık sayısı da azalır ve yok olur. Yaz aylarında, sivrisinekler ilaçlanması yapılmakta olsa da, çoğu zaman tatarcıklar için bir ilaçlama olmaz. Sivrisinekler, tatarcıkları yiyen böcekler olmaları nedeniyle sivrisineklerin yok olması ile beraber tatarcıkların sayıları artmaktadır.

Tatarcıkların ısırması da çoğu zaman sivrisineklerin ısırmasına benzetilir; ancak ısırdıkları yerler yalnızca kabarmak ve kızarmakla kalmaz, aynı zamanda yara oluşumu da gözlenir. Can sıkıcı derece kaşıntılara neden olan bu yaraları, doğal yollar ile tedavi etmek isterseniz; bir miktar karbonatı su yardımı ile lapa haline getirerek yaraların üzerine sürdüğünüzde, iyileşme sürecinin kısaldığını görürsünüz.


Yaz aylarının en büyük kâbuslarından bir tanesi olan tatarcıkları yok etmek için; en iyi yöntem iyi bir ilaçlama şirketi ile anlaşmaktadır. İşinde uzman bir firma, bulunduğunuz yere gelerek tatarcıkları inceleyerek, cinsinden emin olduktan sonra ilaçlama yaparak garanti yüzdesi büyük olan bir kurtuluş yöntemi sunmaktadır.
Kendi başınızın çaresine kendiniz bakmak için çok fazla alternatifiniz bulunmamaktadır. Tatarcıklar, güçlü bağışıklık sistemleri ile doğal yöntemler ile öldürülememektedir. Bunun için; alacağınız sıvı yapıya sahip tatarcık ilacını kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemini sabah saatlerinde yapmanız, daha olumlu sonuç almanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra; prizlere takılabilmekte olan ve böceklerin yanmasını sağlayan böcek ilaçları da alternatif olmaktadır. Ayrıca; tatarcıkların, soğuk ortamı sevmediği unutulmamalı ve ev mümkün oldukça soğuk tutulmalı ve camlar ile kapılar kapatılarak, dışarıdan girecek olan tatarcıklar önlenmelidir.


Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes