Kırmızı Böcek Türleri

Doğanın bizlere sunduğu bu büyük ekosistemde böcekler çok geniş bir yer tutar. Oldukça çeşitli ve çok olan böcekler kendi aralarında gruplara ayrılırlar. Kırmızı böcekler bu grupların sadece birini oluşturur. Kırmızı böcek türleri saymakla bitemeyecek kadar geniştir. İsminden anlaşılabileceği üzere kırmızı renkteki her böcek bu gruba dâhildir. Bu böcekler arasında keneler, örümcekler, halk arasında bilinen ismiyle uğur böcekleri, ateşböcekleri ve daha birçok haşere yer alır. Bazı kırmızı böcekler çok tehlikelidir. Kene bunlardan bir tanesidir. Kırmızı kene yapıştığı insanda ciddi sorunlara neden olabilmekte hatta yapıştığı insanı ölüme kadar götürebilmektedir.

Kırmızı renk genelde zehirle bağdaştırılmaktadır. Bu bütün kırmızı böceklerin zehirli olduğu anlamına gelmemelidir. Çünkü birçok kırmızı böcek zehirsiz olmasının yanında tamamen zararsızdır. Böceklerin zehri dâhil olduğu diğer grupların özellikleriyle daha ayrıntılı araştırılmalıdır.


Kırmızı Böceklerin Yaşam Alanı

Kırmızı böcekler hemen her alanda göze çarpabilir. Bu grup çok geniş bir yelpazeye sahip olduğundan ağaçlarda, tohumlarda, toprakta, havada, duvarda hemen hemen yaşamın her alanında karşımıza çıkmaktadırlar. Bazı kırmızı böcekler uçar. Bunlardan en sık karşılaşılanı uğur böcekleridir.

Kırmızı Böcekler Ne İle Beslenirler?

Genelde otçul böceklerdir. Ama çok nadir olarak leşlerle ya da küçük böceklerle beslenenleri de görülmektedir.

Kırmızı Böcekler Zararlı mıdır?

Çok geniş bir konu olan kırmızı böceklerin bir kısmı bazen çok zararlı olabilmektedir. Bunlardan bazıları;

- İlkbahar aylarında gündeme gelen kırmızı kanatlı palmiye böcekleri Muğla’da 700 bin kadar palmiyenin kesilmesine neden oldu. Yaklaşık10 yıl önce Mersin’de ortaya çıkan bu kırmızı palmiye böcekleri neredeyse Muğla da katliam yaptı
- Keneler bir dönemin en büyük korkusu olmuştu. Yapıştığı her 10 insandan 9 unu öldüren kenelerde kırmızı böcekler arasında tehlikesini sürdürmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes