Karıncalardan Kurtulmanın Doğal Yolları

Karıncalar, doğa dengesinin korunmasında önemli rol oynamaktadır. Bunun için hangi sebeple olursa olsun karıncaların öldürülmemesi gerekmektedir. Ev ya da bahçelere rahatsız edici şekilde yerleşmiş olan karıncalardan kurtulmak için kimyasal içerikli karınca ilaçlarının kullanılması bu canlıların ölümlerine neden olmaktadır. Karıncaları öldürmeden sadece yaşam alanlarından uzak tutmak için kimyasal ilaçlar yerine doğal çözümler denemek gerekmektedir.


Karıncaları evinizden uzak tutmak için ilk önce unutmamanız gereken bu canlıların boş yere evlere yerleşmemeleridir. Çoğu zaman besin ihtiyaçlarını karşılamak için evlere giren karıncalar, ikinci olarak ise su ihtiyaçlarını karşılamak için girerler. Bu nedenle evlerinizin mutfak ya da yemek odası bölümlerini sürekli temizlemeli, yiyecek artığı ya da açıkta yiyecek kalmamasına özen göstermelisiniz.

Evinizde açıkta yiyecek türü şeyleri bırakmamaya dikkat etmenize rağmen hala karıncalar varsa oluşturdukları yolu izleyerek eve giriş noktalarını saptayın. Ardından bu noktalara ve evde izledikleri yola karıncaların en sevmediği şeylerden koyabilirsiniz. Örnek olarak, karıncalar mutfakta kapıdan girip mutfak tezgahı boyunca ilerliyorsa kapıdan itibaren izledikleri yol boyunca bebek pudrası dökebilirsiniz. Bebek pudrası karıncaların hiç hoşlanmadığı, bir yerde gördüklerinde hemen uzaklaştıkları şeylerin başında gelmektedir. Karıncalar ayrıca tarçın, karanfil ve sarımsak kokusunda da hiç hoşlanmayan canlılardır. Bunların yanında 1/3 oranında sirke ile karıştırılan saf su da karıncaları uzaklaştırmak için yeterli olmaktadır. Bu hazırlanan suyu yine aynı şekilde karıncaların bulundukları yerlere sıkıp kısa sürede bu canlılardan kurtulabilirsiniz.

Halk arasında bereket getiren ve en çalışkan olarak bilinen karıncaları öldürmek yerine onları evlerden uzaklaştırmak daha mantıklıdır. Bu hem doğanın dengesinin korunması açısından hem de evlerdeki minik bireylerin güvenliği açısından daha önemlidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes