Sivrisinek Alerjisi

Bu konuya giriş yapmadan önce sivrisinekler hakkında bilmeniz gereken ilk gerçek erkek sivrisineklerin size bir zararı olmayacağıdır. Sivrisinek alerjisinin ana sebebi dişi sivrisineklerdir. Dişi sivrisinekler, yumurtalarını beslemek için insan kanını kullanırlar. Bizden kan çekerken de ağızlarında bulunan bir enzimi kanımıza aktarırlar. Bu enzim içerisinde protein vardır ve bu protein alerjisinin oluşmasına neden olan ana kaynaktır.

Sivrisinek Alerjisi

Sivrisinek sizi ısırdığında bunu gözle de fark edebilirsiniz. Isırılan bölgede 5 milimetrelik bir kızarıklık oluşur ve bu kızarıklık belli aralıklar ile kaşınmaya başlar. Fakat aynı sivrisinek tarafından sürekli ısırıldığınızda bu durum kötüye gidebilir ve bu kızarıklığın alanı artabilir. Tabi sadece aralığı değil aynı zamanda etkisi de artar. Bu sebepten ötürü de büyük sağlık sorunları oluşabilir.

Sivrisinek alerjisi bağışıklık ile de alakalıdır. Birçok kez sivrisinekler tarafından ısırılmış kişilerde çok fazla etkisi yoktur. Fakat özellikle küçük çocuklarda bu sorun çok ciddi bir şekilde gözükmektedir. Çünkü çocukların sivrisinek alerjisine karşı bağışıklığı gelişmemiştir. Bu sebepten dolayı da çocuklarda daha belirgin bir şekilde gözükmektedir.

Sivrisinek alerjisinin belli bir tedavisi olmaması ile birlikte ısırılan yerin kurutulması oldukça etkilidir. Bunun yanı sıra bataklık ya da çöplerin yanında gezilmemesi gerekir. Özellikle çocukların kıyafetlerine sivrisinek kovucular sürülmelidir. Bu sayede direk olarak ısırılmayı engelleyebilirsiniz. Ayrıca içeriğinde kortizon bulunan merhemler de sivrisinek alerjisinde oldukça etkili olan tedavi yöntemlerinden birisidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes