Evde Yaşayan Böcekler

Hamamböceği, sivrisinek, karasinek, karınca, güve, tahtakurusu, örümcek, karafatma, karınca gibi evde yaşayan böcekler bulunmaktadır. Bunların tamamı bizlerle beraber yaşayarak direk yada dolaylı olarak çeşitli hastalıklara yakalanmamıza sebep olmaktadırlar. Örneğin hamamböcekleri ve karafatmalar sanılanın aksine insanları insanları kesinlikle ısırmazlar. Fakat bu hayvanlar yiyeceklerimizle beslendikten sonra yiyeceklerin üzerinde zehirli salgılarını bırakırlar ve biz bu yiyecekleri yıkamadan yediğimiz takdirde çok tehlikeli hastalıklarla karşı karşıya kalırız.


Güveler ise evde dolaplarımızda sakladığımız eşyaları gizli gizli yerler ve daha sonra eşyaları dolaptan çıkarıp yıkadığımız an delik deşik olduklarını görürüz. Karasinek ve sivrisinek ise uçan ve evde yaşayan böcekler arasındadırlar. Özellikle yaz aylarında sürekli bizleri ısıran bu hayvanlar insandan insana birçok hastalığın geçmesine sebep olurlar. Tahtakuruları ise çeşitli hayvanların ve insanların kanlarıyla beslenen küçük fakat tehlikeli evde yaşayan böcekler arasında bulunmaktadırlar.

Evde yaşayan çeşitli böcek türlerinden korunmak için sürekli olarak ilaçlama çalışmaları yapılır. Bu ilaçlama çalışmalarının bir kısmı insanların kendileri tarafından evlerde yapılırken bir kısmı ise özel böcek ilaçlama firmaları tarafından yapılır. Ayrıca sürekli olarak Dünya çapında hem evde yaşayan böcekler için hemde tarlalarda ürünlere zarar veren birçok böcek türü için ekolojik dengeyi bozmayacak ilaçlama çözümleri araştırılmaktadır. Bazen hiç ihtimal vermediğimiz binaların yüksek katlarında bulunan evlerde bile böceklere rastlanabilmektedir. Fakat ne olursa olsun evlerde yaşayan her türlü böcekten ilaçlama yapılarak ve çeşitli önlemler alınarak kurtulmak mümkündür.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes