Çekirge istilası

Tarım ile uğraşan insanların özellikle yaz aylarında en çok karşılaştığı problemlerden birisi çekirge istilasıdır. Bu tür bir durumla karşılaşan tarımcılar çok ciddi zararlara uğrayabilirler. Çünkü çekirgeler tarım bölgesindeki ürünleri tüketmek ile beraber aynı zamanda toprağında verimsizleşmesine neden olur. Dolayısı ile toprak tekrar kullanılamaz hale gelir ve bu tarımcı için ciddi bir problemdir.

Çekirge istilası

Çekirgeler daha çok buğday ve mısır tarlalarını hedef almaktadır. Çünkü bu ürünler özellikle sıcak aylarda yetişir ve bu aylar çekirgelerin göç mevsiminde bulunmaktadır. Çekirgeler göç mevsiminde tüm tarım arazilerini yok eder. Bu sebepten dolayı çok dikkatli olmak ve gerekli önlemleri almak gerekir.

Çekirge istilaları toplu olduğu için bu konuda önceden önlem almak çok önemlidir. Özellikle bu konuda en çok tercih edilen yöntem ilaçlamadır. Çünkü ilaçlama ile toplu bir şekilde çekirgeleri öldürebilirsiniz. Ayrıca tarım bölgenizi biraz daha ferah ve serin tutmanız da yarar vardır. Çünkü çekirgeler sıcak yerleri severler. Bu sebepten dolayı da ilk tercihleri sıcak yerlerdir.

Çekirgeleri yok etmek için tarla fareleri gibi hayvanları da kullanabilirsiniz. Tabi ekosisteme de dikkat etmeniz gerekmektedir. Önceden alacağınız her tedbir maddi açıdan zararınızı azaltacaktır. Fakat genel olarak çekirge istilalarında yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Bu sebepten dolayı özellikle bu konuda uzman ve tecrübeli ilaçlama elemanları çalışmanızda çok büyük fayda vardır. Böylece bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes