Böcek sokmalarına karşı yapılacaklar

Bazı kişilerin böceklere karşı alerjik yapısı olabilir. Ve bu kişilerin özellikle böcek ısırmalarına ve sokmalara karşı dikkatli olmaları gerekir. Solunum sıkıntısı, astım, alerji, kaşınmaya karşı enfeksiyonlar gibi sorunlara karşı dikkatli olmak gerekir.

böcek sokması


KENE SOKMALARI

Ağaçların ve yeşilliklerin olduğu yerlerde, kırlık alanlarda, çimen ve yeşilliklerde keneler olabilir.  Keneler genellikle açık derilere yapışıyor. Bundan dolayı piknik ve kırlık alanlara giden kişilerin uzun kıyafetler ve pantolonlar giymeleri tavsiye edilir. Açık renk kıyafet giymeye özen göstermek gerekir.

Kene sokmaları çok önemlidir. Acilen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kene sokması durumunda kenenin gövdesi ellenmemelidir. Çünkü o zaman içindeki kötü maddeler ve kan deriye geçebilir. Teknik olarak keneler tam tutunduğu alandan yakalanıp dışarıya çıkarılırlar. En güvenlisi bir sağlık kuruluşuna müracaat etmektir.

Kene ısırığı sonrasında vücutta yuvarlak kırmızı alerjik belirtiler ortaya çıkabiliyor. Bunun tam tanısını bir cilt uzmanı koyabilir.

ÖRÜMCEK

Örümcek sokmaları önemlidir. Özellikle bazı cinsleri zehirli olabilir. Örümcek sokması sonrasında bölgede çok şişme, kızarıklık ve iltihaplanma görülürse mutlaka bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir.

Sizi bir şeyin ısırdığını hissederseniz ilk önlem olarak o bölgeyi bir sabunlu ılık suyla yıkamak olmalıdır. Daha sonra bastırmadan kurulayıp dağılmasını önlemek için buz kompresi yapmak gerekir.

PİRE

Pire ısırığı genellikle bacakların alt bölgelerinde görülür. Kedi ve köpeklerin olduğu bölgelerde daha sık rastlanır. Asansöre bindiğimizde ya da yürürken farkına varamayabiliriz, 24 saat sonra deride küçük döküntülerle karşılaşabiliriz.

Bu tür bir sokmalar insanlarda alerjik reaksiyona neden olabilir. Önemsiz durumlarda bölgeye kolonya sürülebilir. Aşırı kaşıntılı ve iltihaplı durumlarda mutlaka sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir.

TAHTA KURUSU

Tahta kurusu ısırığı da pireye benzer. Daha çok yatarken açık kalan bölgelerde görülür. Tahta kurusu daha çok eski eşyalarda bulunan bir hayvandır.

ARI

Arı sokması durumunda bölgeyi sabunlu suyla yıkamak, iğnesi kalmışsa onu çıkarmaya çalışmak ve buz kompresi yapmak gerekir. Bazı insanlarda arı sokmasına karşı alerjik reaksiyon baş gösterebilir. Bu kişilerin yanlarında mutlaka sokmaya karşı kitleri yanlarında bulundurmaları gerekir.

SİVRİSİNEK

Sivrisineklerin bol olduğu bölgeye giderken uzun kıyafetler giyin. Renkli giyinmeyin, parfüm sıkmayın. Elbiselerinize sivrisinek kovucu kokular ve spreyler sıkın. Kaşıntıya karşı limon suyu sıkılması tavsiye edilir. Sulandırılmış karbonatın da kaşıntı hissine iyi geldiği bilinir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes