Beyaz hamam böceği

Hamam böceklerinin evinizde çeşitli türlerine rastlayabilirsiniz; siyah, kahverengi, uçan ve dev hamam böceği görmek artık kimseyi şaşırtmıyor. Peki ya beyaz hamam böceği? Doğada gerçekten beyaz hamam böceği türü var mı, yoksa bu bir şehir efsanesi mi?


Bilim adamları bu konuda kesin açıklamalarda bulunmamışlardır. Bazılarına göre, Madagaskar hamam böcekleri beyaz olabilirler. Ancak ülkemizde evlerinde beyaz renkli hamam böceği görenlerin böyle bir türle karşılaşmadıkları kesindir.

Hamam böcekleri kabuk değişimi sırasında beyaz olabilirler. Bu sürecin 6-8 saat kadar kısa sürdüğü belirtiliyor. Bundan dolayı yetişkin ve beyaz hamam böceği ile karşılaşırsanız büyük bir ihtimalle bu süreç içerisinde olan bir böcek görmüşsünüzdür.

Ayrıca siyah hamam böceklerinin yavrularının büyüme çağında beyaz olabileceği belirtiliyor. Yumurtadan yeni çıkan yavruların kendi rengini bulması zaman alabiliyor.

Bir diğer ihtimal ise zehirlenmiş hamam böceği görmüş olabileceğinizdir. Araştırmalara göre, siyah renkli hamam böcekleri kimyasalların etkisiyle zehirlendiklerinde rengi beyaza dönüşebilir.

Gördüğünüz gibi beyaz hamam böceği görüp acaba bende bir sorun mu var diye düşünerek doktora gitmek için acele etmeyin. Böyle bir türle karşılaşmamış olsanız bile hamam böceklerini bir süreliğine beyaz görmeniz doğal bir olaydır.

Yazıyı Paylaş:

5 yorum :

  1. Ben beyaz hamam böceği gördüm hemde az önce aynı resimde ki gibi

    YanıtlaSil
  2. Bende gördüm az önce

    YanıtlaSil
  3. Daha bide karsilasmadiklari kesindir diyor bende gordum ilaclama yaptiriyorduk logarda bal gibide beyazdi keske resim cekseydik .

    YanıtlaSil
  4. Ahada şimdi öldürdüm beyaz

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes