Örümcek hangi kokuyu sevmez?

Evlerinde bulunan örümcekleri öldürmeden uzaklaştırmanın doğal yollarını arayan kişiler ilk önce bu canlıların hangi kokuları sevmedikleri ile ilgilenirler.

Araştırmalara göre, örümcekler nadiren havadaki kokulara karşı tepki gösterirler. Hamam böceği, karınca ve diğer böceklere göre bu haşereleri kokuyla kaçırmak çok iyi bir fikir olmayabilir. Bu yazımızda örümceklerin sevmedikleri kokulara yer vereceğiz ancak bunlar örümcekleri uzaklaştırmada çok etkili bir çözüm olmayabilir.



Örümcek hangi kokuyu sevmez?

At kestanesi - örümcek at kestanesi kokusu ile uzak tutulabilir. Bazı örümcek kovucuların içeriğinde bundan dolayı at kestanesi bulunur. Yalancı portakal meyvesinin ne kovucu etkisi olduğu bilinir.

Limon otu yağı - Örümceklerin bazı uçusu yağların kokularını sevmediği bilinmektedir. Bu tür kokuların başında limon otu (lemon grass) yağı gelir. Evlerde bu kokuyu barındırarak örümcekler uzaklaştırılabilir.

Uçucu yağlar - bazı bitkisel yağların örümcek kovucu etkili olduğu bilinmektedir. Bu yağlar arasında Narenciye, Çay ağacı, lavanta, tarçın ve nane yağları yer alıyor.

Limon suyu - örümcekler ve bazı haşereler limon kokusundan hoşlanmazlar. Evde hazırlayacağınız doğal limon suyu ile su karışımını bir sprey şişesine boşaltıp evinize püskürterek zararlıları koku etkin olduğu sürece uzak tutabilirsiniz.

Bitkiler - bazı bitkileri bahçe, balkon ve evinizde yetiştirerek bu böcekleri uzak tutmanız mümkündür. Kestane, nane ve lavanta bitkileri örümcekler için caydırıcı etki yapacaktır.

Beyaz sirke - Birçok haşerenin nefret ettiği madde olan sirkeyi su ile seyreterek evinizde temizlik malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

Sedir - Sedir örümcekler ve diğer haşereler için caydırıcı etkiye sahiptir. Örümcekleri uzak tutmak için evinizin çevresinde sedir yetiştirebilirsiniz. Dolaplarınızda sedir askıları kullanmak iyi bir seçimdir. Sedir talaşı dolap veya çekmece içlerinde küçük keseciklerin içine konularak kullanılarak bu zararlılar uzak tutulabilir.

Tütün - kulağa çılgınca gelebilir ancak örümceklerin tütünü sevmediği bilinmektedir. Suyla karıştırılarak hazırlanan tütün spreyi örümcekleri kaçırır.

Diğer bitkisel çözümler; Sarımsak, Domates Yaprakları, Kırmızı biber olmaktadır.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. Örümcekler ve at kestanesi hakkında ilginç bilgi almak için bu siteye gidiniz: http://www.psdergisi.com/2015/05/orumcekler-at-kestanesinden-korkar-m.html

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes