Faydalı Böcekler

İnsan hayatına zarar veren, insanların korkuyla baktığı böceklerin yanı sıra doğaya ve insanlığa yararlı böceklerde vardır. Öyle ki insanlık onların varlığına şükretmeli ve keşke diyor insan bir böceğe teşekkür edebilsek öyle yararlı böcekler var ki doğada ve görevleri o kadar etkileyici ki şaşıp kalıyor insan. Bu faydalı böcekler hasatları korumak, sebze ve meyvelerin döllenmesi, insanlar için zararlı olan böcekleri ve sinekleri yiyerek yok ediyor.
Faydalı Böcekler

Korktuğumuz yeri geldiği tiksindiğimiz bu hayvanlar bize yardımcı olmak için beslenmemiz için daha rahat yaşayabilmemiz için canla başla çalışıyor. Bunların hangi faydalı böcek olduğunu öğrenmek için can atıyorsunuz değil mi belki hepimizin korktuğu bir böcek aslında mucizenin ta kendisi olabiliyor bazen ne tuhaf…

Herkesin sevgisini kazanan çiçekten çiçeğe gezen arılar faydalı böceklerdendir. Bal üretiminde yarar sağlayan bu böcekler ayrıca çiçek, meyve ağaçlarının döllenmesinde oldukça etkili… Arıları korumak için çiçek ekerek destek olun arılara... Bir başka faydalı böceğimiz ise uğur böceği haset ve çiçeklerdeki bitleri yiyerek üretime katkıda bulunuyor.

Bunun yanı sıra parazit Hymenoptera böceği de bazı zararlı böcekleri yok etmeyi becerebilen bir böcek cinsidir. Hamam böceklerini ne kadar sevmesekte onlar solucan, eş ayak, sümüklü böcek gibi böcekleri avlayarak hem karnını doyuruyor hem de bitkilere zarar vermesini önlüyor. Ayrıca birçok ülkede hamam böcekleri koruma altındadır. Örümceklerde faydalı böceklerdendir, sineklerin başlıca düşmanıdır.

Tüm bu canlılara saygı duyarak hayatta kalmasına izin verin.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes