Doğal Haşere Kovucu

Etrafımızdaki böcekler özellikle yaz aylarında bizi rahat bırakmaz. Evin bazı bölgelerinde görünür, odalarda kol gezer, olmadık yerlerden çıkıp bizleri tiksindirir bazense bizi ısırır kızarıklıklara yol açar, bazen de hiç ısırmasa da sırf böceği görmüş olmanın verdiği etkiyle vücudumuzun kaşıntısına neden olur.  Tüm bu olumsuzluklara karşı haşerelere doğal bir savaş açmamız mümkündür. Yapımı basit, kullanılması kolay tamamen evdeki malzemelerimizden kendimiz ürettiğimiz doğal haşere kovucu üretmemiz mümkündür. Nasıl mı hemen örnek verelim…

Doğal Haşere Kovucu

Doğal haşere kovucu yapımı

Doğal Haşere Kovucumuz için bir miktar 20 damla kadar yeterli olacaktır lavanta yağı, 4 yemek kaşığı vanilya özü, fincanın 4/1 kadarı limon suyu etkili olacaktır.  Lavanta yağını, vanilya özünü ve limon suyumuzu minik sprey şişelerine dolduruyoruz birçok markette bu sprey şişeleri boş olarak satılmaktadır.

Tüm malzemelerimizi karıştırıp şişeye koyduktan sonra geri kalan boşluğu su ile tamamlıyoruz. Böylece hem hoş kokulu bir haşere kovucu elde etmiş oluyoruz hem de cildimizin doğal kaynaklarla beslenmesini nemlenmesini sağlayarak bir taşta iki kuş vuruyoruz. Lavanta böcek ve sineklerin hoşlanmadığı bir koku olduğundan biz lavanta tercih ettik, siz farklı bir seçim yapabilirsiniz tabii ki, ama kokusunun hoş ve keskin olmasına dikkat ederseniz hiçbir haşere size yaklaşamayacaktır. Nane esansı da üç beş damla damlatırsanız cildiniz ayrıca ferahlamış olacaktır artık sizin koku zevkinize kalmış.

Bu bahsetmiş olduğumuz doğal haşere kovucuyu tüm ailenize hatta çocuklarınıza bile güvenle kullanabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes