Güve Neye Gelmez?

Güve giysilere zarar veren oldukça can sıkıcı bir böcek türüdür. Yaz aylarında kaldırılan kışlık yünlü giysilerinizi kışın çıkardığınızda yeri yerinde olmadığını delik deşik olduğunu gördüğünüzde aklınıza gelen ilk isim güvelerdir.

Güve Neye Gelmez?

Güveler ne yazık ki birçok giysilere zarar vererek insanların gardolabını ziyana sokar. Sadece giysiler değil hasatlara da zarar verirler güveler. Giysilere zarar verenlere elbise güvesi adı verilir. En tehlikeli tip olan bu güve çeşidi çiftleşmesinden hemen sonra yumurtalarını elbiselerinin üzerine bırakıp elbiselerinizi mahvetmek için harekete geçer.

Birçok kadın bunları bildiğinden naftalin kullanarak elbiselerini korumayı amaçlar. Her elbise hurçuna birkaç top naftalin koyarsanız güvenin elbiselerinize gelmesini önlemiş olursunuz. Ancak naftalin sağlığa zararlı olduğundan dolayı son dönemlerde uzmanlar tarafından pek önerilmez.

Bir başka güve savar ise sabun kırıntılarıdır. Küçük bir kalıp sabunu rende yapıp elbiselerinize koyarsanız güveler bunu da algılayıp elbise, yünlü kazak gibi eşyalarınıza dokunmayacaktır.

Bunun yanı sıra keskin kokusu olan baharatlardan kırmızıbiber ve karanfili deneyebilirsiniz. Birçok böcek gibi güve de keskin kokulardan kaçar. Hoş kokulu lavanta tozları da güvelere düşmandır.  Kışlık ve yazlık giysilerinizi ayırırken ciddiyetle bu ayrıntılara dikkat ederseniz kesinlikle zarara girmez, güvelerin zalim saldırısından kurtulur, sevdiğiniz giysileri rahatça giyip, kurtarmış olmanın mutluluğunu yaşarsınız. Eğer bu yöntemlerle başa çıkamazsanız son olarak mecbur olarak güve ilacını kullanmanız şart. Bir böcek ilaç firmasına başvurmanız yerinde bir karar olacaktır. Ama ilk olarak doğal maddelerden çözüme yönelmek mantıklıdır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes