Sivrisinek Kovucu Losyon Nasıl Yapılır?

Sivrisinek yakalaması zor ve çok uğraştıran bir haşere çeşididir. Özellikle gece yatarken gelmesi ve kolay gitmemesi, rahatsız bir uykunun sebebidir. Bu haşereler özellikle yaz aylarında ortaya çıkar. Sinir sistemleri ile uğraştıkları yetmezmiş gibi birde ısırarak kan emerler. Piyasada çok fazla sinek losyonu olmasına rağmen bazıları işe yaramaz, bazıları ise içerisinde kimyasal bulunduğu için tercih edilmez. Evde kimyasal içermeyen losyonlar yapmak hem çok basit, hem de maliyeti bir hayli düşüktür.

Okaliptüs İçeren Sivrisinek Losyonu Malzemeleri
·         75 gram okaliptüs
·         1 buçuk bardak su
Okaliptüs İçeren Sivrisinek Losyonu Yapılışı
Su ve okaliptüsün yaprakları, bir tencereye konulur. Kısık ateşte yaklaşık 40 ila 50 dakika boyunca kaynatılır ve ocaktan alınır. Soğuması beklenmeden, sıcak bir şekilde nemli olan yerlere ve sivrisineğin girebileceği pencere ve kapı kenarları bu suyla silinir. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir durum söz konusudur. Bez hiç sıkılmadan sulu bir şekilde olması gerekir ve böylelikle okaliptüs kokusunu sivrisinekler daha hızlı alıp uzaklaşır.



Badem İçeren Sivrisinek Losyonu Malzemeleri
·         50 ml badem yağı
·         10 damla fesleğen yağı
·         10 damla geranium (ıtır çiçeği) yağı
Badem İçeren Sivrisinek Losyonu Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılır. Bu karışım ciltte açık olan sivrisineklerin geldiği vücut bölgelerine sürülür. Tamamen doğal olduğu için küçük yaştaki çocuklara ve hatta bebeklere bile uygulanmasında hiçbir sakınca yoktur. Bu losyon ciltte olduğu takdirde, artık sivrisinekler sürülen vücuda konmayacaklardır.

Lavanta İçeren Sivrisinek Losyon Malzemeleri
·         25 ml lavanta yağı
·         25 ml nemlendirici özellikli krem
Lavanta İçeren Sivrisinek Losyon Yapılışı
Nemlendirici kremin içerisine, lavanta yağı damlatılır ve karıştırılır. Bu karışım sivrisineklerin olduğu yerlerde cilde uygulanır. Sivrisinekleri kaçırmak dışında hem cilt nemlendirilmiş olur, hem de lavantanın cilde birçok faydası vardır.

Elma Sirkesi İçeren Sivrisinek Losyon Malzemeleri
·         2 çay bardağı elma sirkesi
·         1 çay kaşığı adaçayı
·         1 çay kaşığı biberiye
·         1 çay kaşığı lavanta
·         1 çay kaşığı nane
·         1 çay kaşığı kekik
Elma Sirkesi İçeren Sivrisinek Losyon Yapılışı

Otlar alınıp cam olan bir kavanozun içine konulur. Daha sonra ise üzerine sirke dökülüp kapağı kapatılır. Yaklaşık 15 ila 20 gün buzdolabına konularak bekletilir. 1-20 gün sonrasında alınıp, içerisinde otlar çıkarılır ve suyu alınır. Suyun içerisine bir o kadar daha su eklenerek seyreltilir ve cilde uygulanmasına hazır duruma gelmiştir. Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta ise, bu karışımın her gün, en az 2-3 dakika çalkalanması gerekmektedir. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes