Sinek Hangi Bitkiye Gelmez?

Sineklerin bazı kokuları algılamaları nedeni ile bazı bitkilere yanaşmadıkları bilinmektedir. Özellikle kokusu belirgin bitkiler bu konuda başı çekmektedir. Bu sayede doğal yollardan kendi sineksavarınızı yapmanız da mümkün olabilir. Adı geçen bitkilerden bir potpori oluşturarak açık alanlarda bulundurmanız sivrisineklerin sizden uzaklaşmasını sağlayacaktır. Bu şekilde hem kendinizi hem de sevdiklerinizi sinek ısırıklarından ve bunun zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz.

Sinek Kovan Bitkiler Nelerdir?
Sinek kovan bitkiler esansı yoğun bitkilerdir. Melisa, lavanta, okaliptüs, biberiye, nane, fesleğen bu bitikler arasında yer alır. Güçlü kokuları nedeni ile bu tür bitkiler sinekleri kendinden uzak tutmaktadır. Bu bitkilerin yakının bulunur veya kokularını taşırsanız sizin de sivrisineklerden uzak kalmanız mümkün olacaktır.

sinek

Sinek Kovan Bitkiler Nasıl Kullanılır?
Lavanta, okaliptüs, nane gibi bitkileri sinekleri uzak tutmak için farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Bir kap içerisinde hoş kokulu bu bitkileri tutarak kokularının yükselmesini sağlayabilirsiniz. Bu yolla sinekler bu kap etrafına yaklaşamayacaktır. Bu bitkileri kullanmanın bir diğer yolu ise yağlarını kullanmaktır. Cildinize süreceğiniz bir parça yağ ile sinek ısırıklarından uzak kalabilirsiniz. Ayrıca aynı yağlar ile bir kokulu mum yapar ya da bulursanız mum yandığında çıkan koku da sinekleri kovamaya yetecektir.

Bitkileri Kaynatın Ve Kokusunu Yayın

Dilerseniz bir miktar suyun içinde nane, lavanta gibi bitkileri karıştırarak kaynatabilirsiniz. Bu sayede çevreye yayılan buhar sinekleri rahatsız edecek ve yakınlarınıza yaklaşmalarına engel olacaktır. Yalnızca bir saksıda fesleğen bulundurmak bile bazen oldukça etkili bir çözümdür. Fesleğenin kokusunu yayması için birkaç kez sallanması sineklerin uzaklaşması için yararlı olacaktır. Dilerseniz günlük hayatınızda doğal lavanta sabunları kullanabilirsiniz. Lavanta kokusunun cildinize sinmesi sinekleri sizden uzak tutacaktır. Bunların yanı sıra bir parça naneyi ezerek ortamda bulundurmak da etkili yöntemler arasındadır. Bu doğal bitkileri kullanarak özellikle çocuklarınızı sinek ısırıklarından güven ile uzak tutabilirsiniz. Birçok kimyasal üründen farklı olarak sinek kovan bitkiler hem kokuları hem de doğallıkları ile göz dolduruyor. Bu doğal çözümleri her yaz her yerde deneyebilirsiniz. Kendi yetiştirdiğiniz bitkileri kullanmak ise çok daha faydalı olacaktır. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes