Farelerin bulaştırdığı hastalıklar

Fareler tarafından birçok farklı türlerde hastalıklar bulaştığı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. 14. yüzyılda Orta Asya ve Çinde 30 milyondan fazla insanın ölümüne neden olmuştur. Fareler genellikle lağım kanallarında ve pis mekânlarda yaşam sürme özelliğine sahiptir. İnsanların yaşam sahalarına girerek insanların yedikleri yiyecekler ve kullandıkları eşyalar arasında dolaşırlar. Ayrıca dolaşırken bu yiyecekleri ısırmaktadır. Yiyecekleri yerken bulaştırdıkları salya ve mikropları ile hastalık bulaştırabilirler. Hastalığın insanlara yayılmasına sebep olurlar.

Memeliler sınıfında yer alan fareler kemirgenler sınıfında da yer almaktadır. Fareler vücutlarında birçok bakteri, mikrop ve virüs barındırmaktadır. Bu farelerle başa çıkmak ilaçlama yolu ile mümkündür. Dört ayağa sahip olan fare son derecede hızlı koşma ve atik davranma özelliklerine sahip bir canlıdır. Tırnakları çok fazla gelişmiş olan fare amatör bir şekilde hazırlanmış olan tuzaklara aldanmayacak kadar akıllı bir kemirgendir.

fare - mus

Fare türlerinin tümü elastik bir vücuda sahiptir. Bu özellikleri sayesinde en ufak delik ve alanlardan kolaylıkla geçiş yapabilirler. Aç olarak kalan fareler gece geç saatlerde aktif olarak insanları uyku halinde yakalayan kemirgenlerdir. İnsanların burun, parmak, kulak gibi organlarını kemiren bu hayvanlar çok büyük tehlikelere neden olurlar. Tükürüklerinde yer alan özel bir salgı ile ısıracakları bölgeye sürerek o kişide fare acı hissi uyandırmamaktadır. Bir nevi anestezi uyguluyorlar. Fare ısırıkları neticesinde burun, parmak, kulak gibi organlarını yitiren insanlar son derecede ciddi sağlık problemleriyle de karşı karşıya gelmektedir.

Farelerin neden olduğu bulaşıcı hastalıklar: 

* Veba Hastalığı
* Humma Hastalığı
* Kuduz Hastalığı
* Fare Isırığı
* Tifüs Hastalığı
* Salmonella Virüsü
* Sodoko
* Grip
* Verem Mikrobu
* Bağırsak Enfeksiyonu
* Şap Hastalığı
* Parazit Hastalıkları
* Dizanteri
* Sıtma gibi birçok hastalıklara neden olmaktadır.

Orta Çağda Asya, Avrupa ve diğer kıtalarda veba hastalığına neden olan moneygram locations mikrobu 100 milyondan fazla insanın ölümüne neden olmuştur. Ayriyeten fareler veba hastalığı olarak bilinen bu salgına kara ölüm adının almasına neden olmuşlardır. Günümüzde de bu risk hala devam etmektedir. Özellikle çoğu zaman fareler doğal afetler sonucunda sürüler şeklinde ortaya çıkarak etrafa saldırırlar. Farelere karşı bir önlemin alınmaması yada yanlış şekillerde önlemlerin alınması son derecede tehlikeli ve zararlı sonuçlara neden olabilir.

Fare türlerinden gelebilecek olan zararlardan ve hastalıklardan kurtulmanın en iyi formülü yaşadığınız alanları bu zararlı kemirgenlerden arındırarak dezenfekte etmenizdir. İlaçlama firmalarının nasıl bir yöntem uyguladıkları ve kullandıkları ilaçlar ile farelerden kesin bir şekilde kurtulmak son derecede önemli bir durumdur. Anlaşma yapacağınız şirketlerin Sağlık Bakanlığı tarafından onay alıp almadıklarına bakmalısınız. Hizmet alacağınız şirketlerin kendi alanlarında profesyonel olmalı ve kaliteli bir hizmet sağlamaları son derecede önemlidir. Sağlık Bakanlığı tarafından onay almamış firma ve şirketler kalitesiz ilaçlar kullanırlar. Bu kalitesiz ilaçlar sizleri farelerden kurtarayım derken başka bir zarara neden olabilirler. Bunları dikkate alarak hareket etmelisiniz.

En çok görülebilen fare türleri:

* Lağım Faresi
* Çatı Faresi
* Tarla Faresi
* Ev Faresi
* Fındık Faresi
* Orman Faresi
* Pamuk Faresi

Bu türler en çok rastlanılan fare türleridir. Fareleri etkisiz hale getirebilmek için fare istasyonları bulunmaktadır. Özellikle farelerin yuva yapabilecekleri alanlara konulan bu fare istasyonları uygulanan etkili yöntemlerinden bir tanesidir. Fare istasyonları kutu şeklindedir. Bu kutuların içerisine farelerin yiyebilecekleri fare yemi, fare pastası gibi yiyecekler bırakılır. Kutunun içerisine giren fareler içerisinde bulunan yiyecekleri yedikten sonra kısa sürede etkisiz bir hale gelerek fare ölür. Fare istasyonları daha çok ev, market ve iş yerleri gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes