Evde Sinek İlacı Yapımı

Sinekler özellikle yaz aylarında insanları rahatsız eden ve kurtulmak için çeşitli yöntemler denenen canlılardır. Sadece ısırıkları ile kaşıntıya sebep olmaz, taşıdıkları kan ve etrafa yaydıkları dışkıları ile de çeşitli hastalıklara sebep olurlar. Peki, sineklerden nasıl kurtulabiliriz?

Limon ve Karanfilli Sinek Kovucu
Herkesin kolayca ulaşacağı limon ve karanfil ile sinekleri kendimizden uzak tutmak mümkündür. Bir adet limon ve 10 ile 15 arasındaki karanfil ile sineklerden kurtulmak için çok kolay bir sinek kovucu elde edebiliriz. Bir adet limonu alıp üzerine karanfilleri batırarak yerleştiririz. Limon kokusunun etkisi ortadan kalkana kadar kullanınız.

sinek

Okaliptüslü Sinek Kovucu
300 gram okaliptüs yaprağını 1 veya 1 buçuk litre suya ekleyerek 45 dakika kadar kaynatınız. Kaynatma sırasında yaprakların kokusunun suya geçtiğinden emin olmanız gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra sıcak halde olan karışımı kapı ve pencere kenarlarına sürün. Bu sayede sineklerin içeri girmelerini engellemiş olacaksınız.

Papatyalı Sinek Kovucu
250-300 gram papatyayı bol su ile yıkayarak cildinizin açık kısımlarına sürün ve bu uygulamayı 2 ile 3 saatte bir tekrarlayın.

Lavantalı Sinek Kovucu

Bu karışımı hazırlamak için 100 ile 150 gram lavanta yağı ve nemlendirici cilt kremine ihtiyaç vardır. Bu iki ürünü birbirine karıştırdıktan sonra vücudunuzda açık olan yerlere sürünüz. Bu sayede hem ferahlık sağlatacak hem de sinekleri kendinizden uzak tutacaksınız.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes