Hamamböceği Suda Yaşar Mı?

Hamam böcekleri yumurta yöntemi ile çoğalmaktadırlar. Bir dişi tarafından bir kere de bırakın yumurtalara yumurta paketleri denilmektedir.  Bir yumurta paketinde ortalama olarak 35 – 40 civarında yumurta bulunmaktadır. Hamam böceklerinin yumurtlaması için belirli bir mevsim şartı yoktur, her mevsim rahatlıkla yumurtlayabilirler. Hamam böcekleri yumurtalarını sırtlarında taşırlar. Bu sayede gittikleri her yere yumurtalarını götürebilirler. Hamam böcekleri yumurtaları yaklaşık 18 gün sonra yumurtadan çıkarlar. Hamam böcekleri çok hızlı bir şekilde üreyebilmektedirler. Hamam böcekleri topluluk halinde yaşarlar. Yılda ortalama 8 – 10 defa yumurtlarlar.

Hamam böcekleri çok pistirler ve hemen hemen her şeyi yerler. Bütün mikropları ve hastalıkları taşıyabilirler. Hamam böcekleri daha rahat yaşayabilmek için gıda ve sıcak olan insanların yaşadığı ortamlarda yaşamayı tercih ederler.

Hamamböceği Suda Yaşar Mı?

Hamam böcekleri hakkında en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de hamam böceklerinin suda yaşayıp yaşayamayacaklarıdır. Hamam böcekleri çok fazla dayanıklıdırlar. Hiçbir şey yemeden 1 ay normal bir şekilde yaşayabilmektedirler. Yapılan araştırmalar ile hamam böceklerinin su altında yarım saat kader boğulmadan yaşayabildikleri kanıtlanmıştır. Hamam böceklerinin su altında bu kadar uzun süre ölmeden kalmalarının sebebi hala araştırma konusudur. Ama daha uzun süre su altında kalacak olan hamam böceği su altında boğularak ölecektir. Dayanaklıkları sadece yarım saat ile sınırlıdır.

Hamam böcekleri hakkında bir ilginç bilgide beyinleri hakkındadır. Hamam böceklerinin beyinleri başlarında değil ayak kısımlarındadır. Bu yüzden bir hamam böceğinin kafası ezilse ya da kopsa bile bu yüzden ölmezler. Hamam böcekleri hiçbir şey yemeden iki hafta boyunca yaşayabilirler. Bu yüzden başları hasar görmüş olan hamam böcekleri hiçbir şey yiyemeyecekleri için iki hafta sonra normal olarak açlıktan öleceklerdir. Yani ölmelerinin sebebi başlarında olan hasar değil açlıktır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes