Ağaç Biti Nasıl Yok Edilir?

Ağaçlar için birçok zararlı mevcuttur. Bunların en başında en yaygın olanlarından bir tanesi ağaç bitidir. Ağaç bitleri yeşil ya da sarı renkte olabilmektedirler. Genel olarak ağaç bitleri kanatsızdırlar. Ama kanatlı olan farklı türleri de vardır. Çok küçüktürler. En küçüğünün boyu 1 mm en büyüğünün boyu ise 5 mm’dir. Bahçelerdeki ağaçlarda çok sıklıkla görülmektedir. Çok hızlı bir şekilde üremektedirler bu yüzden ağaçlardan büyük hasara yol açmaktadırlar.

Ağaç Bitleri Ağaçlara Nasıl Zarar Verir?

- Bitlerin ağacı sarması ile ağaç hava alamamakta ve büyük zararlar görmektedir.
- Bitler yeni oluşmakta olan genç bitkilerin özsularını emerek büyümelerine engel olur.
- Ağaçların yapraklarında bulunan bitler, yaprakları kıvırcık şekle getiren bir sıvı salgılar ve bu sıva zehirlidir.
- Bitler açık alandaki bitkilere daha çabuk bulaşmaktadır.


Ağaç Biti Nasıl Yok Edilmelidir?

Ağaç bitleri çok hızlı ürediği için ilk başta fark edildiği anda önlem alınmalıdır. Çok kısa bir süre içeresinde tahmin edemeyeceğiniz kadar çoğalabilirler. Fakat ağaç bitlerinden kurtulmak o kadar da zor değildir. Ağaç bitleri ile mücadele de hemen kimyasal ilaçlar kullanmak yerine daha doğal şekilde yok etmeye çalışmalısınız. Ağaçlarda oluşan bitler için en etkili silah uğur böcekleridir. Uğur böcekleri ağacınızı bitlerden kurtarabilir. Çünkü uğur böcekleri bitlerle beslenen bir böcek türüdür.

Bir başka bitlerle mücadele yöntemi daha kolaydır. Bir sprey şişesi edinin ve şişenin içerisine yeteri kadar su koyun. Suyun içerisine mutfakta kullandığınız sıvı bulaşık deterjanından 1 – 2 damla koyun. Günde iki kez bunu bit olan ağaca sıkarsanız bir süre sonra bitlerden kurtulacaksınızdır. Eğer bunları yapmanıza rağmen hala bitlerden kurtulamadıysanız eğer o zaman kimyasal bir ilaç kullanabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

  1. Ağaç bitinin ilacı Arap sabunudur. 1lt suya 1.5 yemek kaşığı Arap sabunu ekleyip çok iyi karıştırmalısın.yağmur yağdıktam hemen sonra uygularsan daha faydalı olur.Hem iyi yayılır hem de bir dahaki yağmura kadar yaprakta kalır. Bu tüm ilaçlar için geçerlidir. İlacın yayılması için biraz nem veya su gerekir ama buna göre yoğunluğu biraz artırılabilir. YANİ 3-4 YEMEK KAŞIĞI ekleyebilirsin. Unutulmamalı ki ilacın ömrü yağmur yağana kadardır.Yağmur yağdıysa tekrarlanmalı.ARAN SABUNU AĞAÇ BİTİNİ YAPIŞTIRARAK ÖLDÜRÜR. Sarımsak tozu ve sirke de de ekleyerek diğer zararlılarda da kullanabilirsin.Bazı zararlılarda ilaçlama yapman gerekebilir belki ama YAPRAK BİRİ İÇİN KESİNLİKLE İLAÇ KULLANMAMALI.UNUTULMAMALI Kİ HER CANLININ UNUTULMAZ HİKMETLE VAR.Ve her derdin çaresi var. Mümkün oldukça ilaç kullanmamalı. Mutlaka bu solüsyona ekleyeceğin birkaç etkili doğal madde ile bile çözüm olacaktır. Eğer v bulamadıysan bırak o canlı yaşasın. Mesela pire. Eskiden pireler vardı. Şimdi lösemi var. Bu yazdıklarım gerçeğin ta kendisi. Yabana atma

    YanıtlaSil
  2. Yaz aylarında balkonların eşik kısmında oluşan ağaç birini nasıl yok ederim çamaşırlar bile yapışan bu illet çoğaliyor ev için bı çözüm varmi

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes