Gümüş Böceği Nasıl Yok Edilir?

Vücudu önden arkaya doğru üçgen biçimli olan gümüş böcekleri 1 – 4 cm arasındadır. Bitki köklerinde, duvar diplerinde yaşayan bu böcekler duvarlardan tırmanarak açık buldukları pencerelerden eve girebilmektedir. Eve girdiklerinde ise gümüşi renklerinden dolayı hemen fark edilmeleri mümkün değildir. Böceklerin boyları yaşadıkları ortama göre değişse da halk arasında gümüşçün diye bilinen gümüş böceklerini fark etmek çok da kolay olmayacaktır.

Gümüş böcekleri 8 bacaklı kuru ve serin ortamlar yerine ıslak ve nemli ortamlarda yaşamayı seven bir böcek türüdür. Yumurtlayarak çoğalan bu böcekler 4 aylık bir dönemden sonra yumurtaları erginleştiğinde daha da engellenemez bir kalabalık olacaklardır. Bu yüzden gümüşçünlerin önlemini erken almak önemlidir. Ayrıca dışkılarıyla dolaştıkları her yere mikrop taşırlar.

Gümüş Böcekleri Nerede Yaşar?

- Dışarıda: bitki köklerinde, duvarla toprağın birleştiği diplerde ve nemli sıcak yerlerde
- Evde: banyoda, mutfakta, tavan arasında, lavabo gibi nemli yerlerde

Gümüş Böceği Nasıl Yok Edilir?


Gümüş Böceğinin Yok Edilmesi

- Gümüş böceklerinin yok edilmesinden önce eve girişleri önlenmelidir. Çünkü dışarıda yaşamayan böcekler kısa sürede yok olacaktır. Bunun için kapı ve pencerelerin mümkün olduğunca kapalı ya da önünde tel ile korunması gerekir.
- Evlerde bulunan çatlakların, tahtalar arası boşlukların kapatılması; hatta sıvı ile doldurulması gerekir.
- Alınan tüm önlemlere rağmen evi gümüş böceği sarmışsa bireysel mücadele çok da etkili olamamaktadır. Çünkü bu böcekler her dakika mikrop saçabilen, dışkılarıyla virüs bırakan böceklerdir. Bu yüzden eve giren gümüş böceğinin yumurtaları ile birlikte böcekten tamamen kurtulmak ilaçlatma ile mümkün olmaktadır.
- İlaçlama işlemi esnasında ilaçlanan odayı tamamen hava almayacak şekilde kapatmanız odadaki gümüş böceklerinin yanı sıra yumurtalarını da öldüreceğinden çok daha etkili olabilmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes