Tahta Kurusuna Bitkisel Çözüm

Tahta kurusu hiç de masum olmayan böceklerin başında gelir. Çünkü bu da tıpkı sivrisinek gibi insanlarının kanından beslenir ve emdiği yerlerde noktalı kızarıklıklar belirir. Özellikle yatak odalarında tahta zeminlerde, karyola içlerinde, döşeme içlerinde, duvar kağıtlarının iç kısımlarında yaşamlarını sürdürürler. Bu böcekler geceleri ortaya çıkarak insan ve hayvan kanlarını emerek çok rahatsız edici olurlar. Tahta kurusuyla baş etmek oldukça zordur.  Her ne kadar bitkisel çözümleri kısa süreli böcekleri kaçırsa da geri dönüşleri söz konusudur. Bitkisel olarak kullanılan bazı yağ esansları tahta kurularını kaçırtmayı başarabilir.

Tahta Kurusuna Bitkisel Çözüm

Lavanta esansı tahta kurularını için bir kaçıştır. Lavanta esaslarını tahta kurularının çıktığını düşündüğünüz yerlere sürerseniz böcekler kaçacaktır.

Bir başka yağ esansı ise biberiye yağıdır. Kısa bir süre böcekleri olay yerinden uzak tutacak olsa da bunun yanı sıra tahta kurusunun tek çözümü profesyonel bir yardımla evi ilaçlatmak çok yerinde ve doğru karar olacaktır. Çünkü tahta kurusunu uzun süre evinizden savacak bitkisel bir çözüm yolu bulunmamaktadır.

Çok inatçı bir böceklerdir. Bu yüzden bazen bir ilaçlamada bile kurtulmak mümkün değildir. Apartmanın bir dairesinde varsa eğer diğer tüm daireleri de sarmış olabileceği muhtemelen bir sonuçtur. O yüzden tüm apartman tahta kurularına savaş açarak el birliği ile apartman ilaçlatılmalıdır. Ancak bu şekilde eşyalarınız, siz ve aileniz özellikle de çocuklarınız güven içinde huzurla uyuyabilir ve böcek işgalinden kurtulursunuz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes