Sivrisinek Kovucu Doğal Yöntemler

Sivrisinekler tam anlamıyla yazın kabusu olarak görülen sineklerdir. İnsanda huzur bırakmayan balkonda oturmanız halinde işkence olan, geceleri kulağında vızıldayıp uyumanıza izin vermeyen sürekli ısırıp insanı deli eden bir yapıya sahiptir. Sivrisineklerden kurtulmanın basit ve doğal yöntemleri vardır.

Sivrisinek Kovucu Doğal Yöntemler

Bu yöntemler sivrisineklerden rahat nefes aldırıp balkonda oturup çayınızı rahat yudumlamanıza, gece rahat uyumanıza en önemlisi de çocuklarınızı sivrisinek saldırısından korumayı amaçlar. Bunlardan en bilindik yöntemleri sizinle paylaşalım ki yazı rahat geçirin…

Karadeniz insanının zekası malumdur. Karadeniz insanı sivrisineklerden kurtulmak için balkona yanan lambalarının yanına içi su dolu torba yerleştirerek bu sivrisinek probleminin önüne geçmiş gerçekten de etkili olmuş çünkü içi su dolu torba ışığa biraz gölgeli hale getirerek sineklerin ışığa gelmesini engelliyor.

Bir başka yöntem ise; bir sprey şişesi içerisine 4 damla lavanta yağı, biraz biberiye yağı, biraz adaçayı yağı, nane yağı ve birkaç damla hint limonu yağı etkili olacaktır. Tüm yağları karıştırdıktan sonra içine 2 bardak su koyup çalkalıyoruz.  Sadece sivrisineklere değil tüm böceklerin sizi rahatsız etmesinden kurtulursunuz.

Bir başka sivrisinek kovucu doğal yöntem ise yeşil limona karanfil batırmaktır gerçektende çok etkili olan bu yöntem sivrisineklerin kâbusu denilebilir. Yeşil limonumuzu ortadan ikiye bölüyoruz sonra karanfillerimizi birçok yere batırarak bizim için hoş koku sivrisineklere ise işkence olacak müthiş bir doğal sineksavar elde ediyoruz. Deneyin ve görün.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes