Pirelerden kurtulmanın doğal yolları

Evcil hayvanlar evimizin en büyük parçası, neredeyse ailemizin bir üyesi olmaya başladığı günden beri alışılagelmiş sorunlar baş göstermeye başladı. Peki kedimizin veya köpeğimizin özgürce parkta, bahçede koşuşturmasıyla bize gelen minik ama rahatsız edici sürprizler neler? Tabii ki pireler.

Pirelerdenn kurtulmanın doğal yolları

Bu durumun hem bizim hemde minik arkadaşımız için yeterince can sıkıcı bir durum olduğu su götürmez bir gerçek. Peki ne yapmalı? Kesin çözümler arasında ense damlaları başı çekiyor, sonrasında pire tozları. Fakat bu kadar kimyasal ilaçla dostumuzun ömründen çaldığımızın farkında mıyız? İşte size bu sorunlardan evde hazırladığımız solüsyonlarla kurtulma yolları;

1- Limon mucizesi

2 tane limonu iri dilimler halinde kesip, iki su bardağı suyla beraber 15 dakika kaynatıyoruz. Devamında kaynattığımız limonlu suyu hava almayacak bir cam kavanozda, ve karanlık bir ortamda 1 gün dinlendiriyoruz. Karışımın kokusundan kedilerin pek hoşlanmadığını şimdiden söylemeliyim, kediler limon kokusundan hiç hoşlanmazlar. Lakin köpeklerle işiniz çok daha kolay olacaktır. Karışımı sünger yardımıyla kedi veya köpeğimizin tüylerine sürmek yeterli. Bunu 5 gün üst üste uygulayıp pire ve kaşıntı probleminden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

2- Sarımsak

Sarımsak pirelerin nefret ettiği kokuların başında gelir. Bu yüzden 5 diş sarımsağı ufak ufak kesip bir püskürtme şişesinde 1 bardak suya atmanız yeterli. Bu karışımı 1 saat dinlendirip kedi veya köpeğin tüylerine püskürtüyoruz. Uygulama süresini 2 gün aralıkla yapmak yeterli.

Bunlardan önce;

Su ve sabun başlıca kurtuluşunuz olacaktır. Yukarıda ki işlemleri uygulamadan önce, evcil hayvanımızı doğal sabun ve suyla yıkamak gerekiyor. Çünkü pireler su ve sabuna karşı hayatta kalamazlar. Büyük bir kısmını yıkama işleminde hayvanımızın tüyleri arasından atmış olacağız.

Bu ufak ama yararlı bilgilerle pire probleminden kurtulduğumuz gibi, kimyasal ilaçlara başvurmadan sağlıklı çözümler kullanmış olacaksınız.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes