Gümüş böceğine bitkisel çözüm

Evinizde bulunan bu ısrarcı böceklere onları artık istemediğinizi belli etmeniz gerekir. Aksi halde sizi terkedecek gibi durmuyorlar. Gümüş böceği veya yaygın kullanılan diğer isimleriyle gümüşçün, gümüş balığı böceği, rutubet (nem) böceği ülkemizde yaygın rastlanan ev böceklerindendir. İyi tarafından bakmak gerekirse bu gümüş böcekleri insanları sokmazlar. Bu açıdan kendimizi şanslı görmemiz gerekir. Kötü tarafı bu böcekler aç kalmazlar evde mutlaka kendilerine tüketecek gıdalar bulurlar ve 10 aya kadar bir şey yemeden yaşayabilirler. Bu yüzden onlarla mücadele etmek çok da kolay değil.

Eğer evinizden gümüş böceklerini ilaçlama yaptırmadan doğal yöntemlerle uzaklaştırmak istiyorsanız evdeki gümüş böceğinin neleri sevmediğini bilmeniz gerekir. Aşağıda bu canlıların nefret ettikleri kokuların bir listesini yaptık.

İşte davetsiz misafir: gümüş renkli, 10-12 mm uzunluğunda,
karanlığı ve nemi seven, güneşten nefret eden böcek. Yaptıklarımızla ona
"Evimizden defol gümüş böceği" diyeceğiz...

Gümüş böceğine bitkisel çözüm

Gümüş böceği neyi sevmez?
  • Narenciye kokusu (portakal, mandalina, limon)
  • Citronella 
  • Karanfil
  • Sedir
  • Lavanta
  • Tarçın
  • Salatalık
  • Kekik
  • Sabun kokusu
  • Güneş ışığı

Bitkisel ilaç hazırlama

Sedir yağı ile hazırlayacağınız doğal bir ilaç gümüş böceğini evinizden kaçıracaktır. Bunun için sedir yağını su ile sulandırarak evinizde bulunan çatlak ve yarıklara püskürtün. Bu yağın çok hoş kokusu var. Tabii sadece bizler için. Böcekler sedir kokusunu sevmezler. Eskilerden belki hatırlarsınız insanlar evlerinde sedir ağacından yapılmış sandıklar bulundururlardı, çünkü bu bitkinin kokusu böcekleri uzak tutuyor. Düzenli uygulamanız sayesinde gümüş böceklerine onları evinizde artık istemediğinizi belli edebilirsiniz.

Lavanta yağı bu böceklerin sevmediği bir diğer bitkisel üründür. Eğer bu yağdan hazırladığınız doğal oda spreyini düzenli olarak kullanırsanız bu sevimsiz hayvanları uzak tutmuş olacaksınız.

Limonlu temizlik maddeleri: Evinizi limonlu temizlik maddeleriyle temizleyebilirsiniz. Yerler limon kokarsa böcekler kaçmaya başlayacaklar.

Kekik: Bu otu gümüşçün sevmiyor. Belki de evinizde bu bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Böcek sadece evleri sarmaz bazen kitaplıkları d sarıyor. İşte böyle durumlar için kitapların arasına kurutulmuş bitkiler özellikle kekik koymak gerekir.

Gümüş böceği savurucu kesecik yapımı: Lavanta keseciklerini bilirsiniz. Bu tarz kesecikler hazırlayabilirsiniz. İçine neler koyabileceğinizi anlatalım: kurutulmuş lavanta + sedir ağacı kurusu + defne yaprağı + karanfil + çay ağacı yağı.Hazırladığınız bu kesecikleri çekmece ve dolaplarınıza yerleştirebilirsiniz.

Gümüş böceği tuzakları

Bu tarz tuzakları gümüşçünlerin sevdikleri gıdalarla hazırlayabilirsiniz. Bir kavanozun içine böceklerimizin sevdikleri gıdaları yerleştiriyoruz. Kavanozun dışına kağıt sarıp böceklerin kolay tırmanmalarını sağlıyoruz. İçeriğe düşen böcekler tırmanıp çıkamayınca orada kalıyorlar. Emin olmak için kavanozun alt kısımlarına vazelin sürüp daha kaygan hale getirebilirsiniz. Benzer tuzakları farklı araçlar kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Peki gümüş böceği ne sever?

Nişastalı gıdaları tuzaklarda kullanmanız mümkündür.
  • Patates
  • Yulaf ezmesi
  • Un

Öldürücü gümüş böceği yemleri

Gümüş böceği için hangi doğal ilaçlar kullanılır?
  • Şeker + kabartma tozu: Şekeri seven böcekler bu yemi yedikleri zaman ölürler.
  • Bal: bal kullanarak yapışkan tuzak hazırlanır. Gelen böcekler bala yapışıp ölürler.
  • Borik asit (boraks) + patates: patates ve borik asit karışımı bir yem bu böcekleri öldürür.
  • Pyrethrum tozu. (pire otu):  100 gram kepek, 10 gram şeker, 200 gram su, 5 gr.am Pyrethrum tozu karıştırılır. Bu yemi yiyen böcekler ölür. 

Çatlakları yarıkları kapatın. Eğer gümüş böceklerinin nerelerden geldiğini tespit ettiyseniz geldikleri yeri kapatmaya çalışın. Gümüş balığı böceği çok inatçı olabiliyor. Bu yüzden her şeyden önce onlara uygun koşulları ortadan kaldırmaya çalışın. Evinizi havalandırın ve güneş ışığı almasını sağlayın. Ortalıkta yemek artıkları bırakmamaya çalışın. Nem bu böcekler için davetiye çıkaran bir unsurdur. Evinizi kuru tutmaya çalışın.

Gümüş böcekleri hakkında ilginç bilgiler

- 300 milyon yıldır değişmeden kalmış olan bir böcektir. Tüm böceklerin atası olmaya adaydır.

- 10 ay aç yaşayabilir.

- 30 dakikalık dans yapıyor. Çiftleşme öncesi bir tür "aşk dansı" yapıyor.

- Gümüş balığı böceği renginden dolayı böyle bir isim almıştır. Ancak nemi de çok sevdiğinden dolayı bu böceğe balık deniyor.

- Çok iştahlı bir hayvandır. Aç kalmaz her şeyi yiyor. Duvar kağıdı, macun, kitap ciltleri, tahıl, un ve diğer karbonhidratları tüketiyor.

- Gümüşçün 1-3 yıl arası yaşıyor. Ancak ortam koşulları uygun olursa 8 yıla kadar yaşayabilir.

Yazıyı Paylaş:

66 yorum :

  1. gümüş böceği için sedir yapı aldım fakat ne kadar suya ne kar sedir yağı konulacağını bulamadım. bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

    YanıtlaSil
  2. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim...ancak sedir ve lavanta sulandırma işleminin tam tarifini verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. Bu böcekler den nefret ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Ya gercekten igrenc su an karsimda duruyor ve oldurmeden yatmak istemiyorum cunku isiklar kapanacak ve heryer karanlik oldugu icin rahat rahat gezebilecek. Su an golge bulmus kendine orda duruyor fakat isik kapaninca mutfaga flan girer yemeklerden cikar iyy midem bulaniyor resmen bu bocekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayça hanim yemek diyorsunuz ya bizim çatal bicak dolabindan cikti hic ummazdim kirkladik yeminle dolabin içini fakat bizim ev bahçe içi ve odalarimizin hepsi rutubetli

      Sil
  5. Benim de başım belada gun aşırı karşılaşıyorum büyüklü küçüklü...görünce hemen etkisiz hale getiriyorum. Dün rüyama girdiler. Kocaman balık kadar olmuş öldürmeye çekiniyorum. Sedir yağı alıp direk süreceğim fırçayla sağa sola. Daha fazla cinayet işlemek istemiyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Bıktım artık midemi bulandırıyor ve heryerden çıkıyor. Lütfen tam miktarları ile tarifini yazın

    YanıtlaSil
  7. Portakal yağı döktüm her yer portakal kokuyor. Bakalım işe yarayacakmı.

    YanıtlaSil
  8. Bugün bir böceğin yanına kekik koydum, çok rahatsız oluyor gibi durmadı. Zaten rahatsız etmek istemiyorum 7 ceddini öldürmek istiyorum bunun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kedim var ilaçla uğraşmıyorum kedi gördüğü yerde hem öldürüyor hem zevkle yiyor

      Sil
  9. Gerçekten bir süre sonra bıktırıyor bu böcek :(

    YanıtlaSil
  10. Nefret duygularimi kabartan bir bocek. Hele ki bunlarin aile buyukleriyle karsilasmak tam bi facia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durumdayım ve aynı hisleri yaşatiyor bu böcek bana..

      Sil
  11. Abi sonu gelmiyor bu böceğin bıktımm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman nediyorsunuzbenyillar yılı uğraşıyorum igrnnc evimde her şeyim yün olduğu için adı guvedir halıları kürkünü bütün yün olan her şeyini paraliyor inanın neler neler yaptım nafile çare bulamadım bir ceketimi yani mutandu yani kürk tamamen kırptı Vel hasıl yataklarim yün yorganla giysiler hep yün evim berbat çaresi asla yok innanin yoruldum artik

      Sil
  12. Patatesi kizartma mı haşlama mı yoksa çiğ mi seviyor bu böcekler borik asitle karıştıracagim da

    YanıtlaSil
  13. patatesleri haşlayın daha sonra borik asitler karıştırıp toplar yapın

    YanıtlaSil
  14. En güzeli bezelye boyutunda jel sürün bu jel satılıyor 7 ceddini yokediyor resmen bunu yiyip ölenin cesedini diğeri yiyor oda ölüyor ama bilinçsizce çöpe atmayın arı yerse kovanı kurutur arılar önemli en aZından yararı var bal yapıyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereden alacağız jeli, adı var mı? Bilgi verirseniz sevinirim...

      Sil
    2. Ay o jel neyse bi deyiverin herseyin icinden çıkıyor kafayi yiycem

      Sil
    3. Eda hanim nerden ne jeli diyip alacagiz acil yardim edin lütfen mutfagimda çok cikiyor yardiminiza ihtiyacim var cvplarsaniz çok sevinirim

      Sil
    4. Aktarcılarda satılıyor hamam böceği jeli .her aktarcıda yoktur ama ararsanız bulursunuz

      Sil
  15. lavanta yagini suyla karistirip mi puskurtmedim sirkeli sular mi puskurtmedim camasir sulariyla tum evi mi temizlemedim yok yok yok kar etmedi bu pisliklerden kurtulamadim. halilarin altini sarmislar napacagimi şaşırdım artık offfff.. kesin çözüm bilen varsa söylesin lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bulurum

      Sil
    2. Ya benim de en cok.halilarin altından cikiyo. Niye ki anlamadım. Bi de duvarlara tirmaniyolar.yakalayinca yapistiriyorum terligi.cirki cikiyo deli gibi buyuyolar ağırlaşıyor ya kacamiyo da.ama küçükleri jet gibi kaçıyor vala

      Sil
  16. Evde çocuk var ilaçlamak istemiyorum ama işin cilki çıktı. Bütün tuzaklari denedim. Bana misin demiyor böcek. Bir tane gelse eyvallah diyeceğim ama yok. Şimdi önce limonlu ahşap temizleyici alıp dneyecegim sonra sedir yağı spreyi yapacağım ama artık ümit kalmadı gibi ilaçlama firması ile konuştum 250tl dediler 3 gün twmizlmeyin sonra temizleyip 3 yıl garanti diyorlar ama emekleme bebek var evde bilemiyorum

    YanıtlaSil
  17. Bende namaz kildigim yerde buldum attim daha yeni dunde annem mutfak çekmecesinde bicak tutarken onuda tutmuş bi bagirma dedim ne oluyor ne yapmak lazim fikri olan yardim edebilir mi bana

    YanıtlaSil
  18. Yorumlar çok komik yaaa süpersiniz. Ben aedir yağı aldım bakalım işe yarayacak mı

    YanıtlaSil
  19. Aktarlarda şırınga içinde JEL satılıyor yemek seven her türlü böceği öldürüyor hem de koku falan yok sadece dikkat edilmesi gereken şey temas etmediğimiz dip köşe gibi yerlere sürülmesi tamamen kurtulursunuz

    YanıtlaSil
  20. Herkes bu GÜMÜŞ böceğinden çok rahatsız ve şikayetçi, normal olarak bunlardan sonsuza kadar kurtulmak istiyor. Ama çare olarak gösterilen şıklarda, yapılan tarifler yetersiz. Benm gördüğüm kadarıyla en faydalı görünen tarif JEL. Ama bunun da nereden temin edileceği ve ne gibi özelliklerde olması gerektiği açık olarak yazılmamış.Lütfen bunu deneyen ve bilen kim ise lütfen herkes için açıklayıcı ve düzgün bir tarif yapsın.Herkes duacı olur....

    YanıtlaSil
  21. Emrah 0553525578911 Mayıs 2017 05:55

    7 katlı bir bina ve ben 3.kattayım yani öyle zemin kat girişkat falanda değil. 1 hafta öncesinde evin giriş kapısında mermer zeminde gördükten 1 hafta sonra evin her yerinde karşılaştığım gümüşcünle en son yatağımda uzanırken sağ tarafıma dönünce göz göze geldik hayır yani yatağımda ne işin var böcek bari burda rahat bırak senin mutfakta olman gerekmiyormu. Ayrıca bunlar çok seri ve hızlı bir tür. Bu arada kaçan keyfimi, gümüşcün böceğine karşı ne yapabilirim diye araştırken burda yazılan yorumları gördükçe gülmekten keyiflendim Beyler bayanlar şöyle bir gerçek var bu böcek her yerde. Benim araştırmalarım sonucu bu hafta sonu yapacağım tek bir şey var. Evin her bir odasını tek tek sırayla boşaltıp tahta zemin veya beton zemin önce bol boool lavanta ve limon karışımı kova su ile fırçalayıp temizledikden sonra odanın duvar veya zemininde tek bir küçük açık kalmayacak şekilde silikon ile kapatacağım ve sonra tüm eşyaları tek tek temizledikten sonra odalara alacağım ardından yukarıda yazıldığı gibi toplamda 5-10 kavonoz ile tuzaklık kuracağım bu tuzaklık arda kalan gümüşcünler için olucak. Haftasonu 2 gün boyunca bu işlemleri uygulamak ayrıca evimin yaz temizliğinide aradan çıkartmış olacak

    YanıtlaSil
  22. Nefret ediyorum bu böcekten ama ev bahçeli olduğundan canlılara zarar vermediğini öğrendiğimden beri "hiç değilse.." modundayım.
    Maalesef tuzakları kuramam çünkü iki kedi var evde ama içine lavanta yağı katılmamış suyla temizlik yapmayacağım kesin bundan sonra.
    Odunluk için de aktarla konuştum, lavantalı oda kokusu alayım diye; lavanta yağı verdi şişenin kapağını aç bırak o koktukça giderler dedi, aklınızda olsun.
    Şu üç satır yorumu yazana kadar da sinirden heryerlerimi kaşıntı tuttu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen sonucu yazın. Aynı dertten muzdaripiz :(

      Sil
  23. Bende evinde uzun zamandır yaşıyordum bu sorunu.Ne kadar öldürsen de tükenmiyolar zaten.Tek çare kalıcı bi çözüm bulmaktı.Biraz internetten felan araştırdım.Lavanta kokusunu sevmediklerini okuyunca aktardan lavanta yağı alcaktım aslında ama ona fırsat olmayınca marketten lavanta kokulu oda spreyi alıyım dedim.Bugün sadece kendi odama sıktım birazda deneme amaçlı olarak.Şöyle söyliyim odamda hiç görmedim bunlardan ama koridorda felan vardı birkaç tane.Yarın akşama doğru tüm eve sıkıp denicem.Bakalım.Neyseki kokusu güzel de sıkıntı yaşamadan gönlümce kullanabiliyorum

    YanıtlaSil
  24. Oyle boyle degil isiklar hic kapanmiyor bende elektirik fataturasini onlara odetecem hain bocukler butun herseyi deniyecem biktim artik evde temeizlik yapmaktan igreniyorum oooofff

    YanıtlaSil
  25. Jel tatim ilaci satan yerlerde var.Hamambocegi yiyen yiyor sonra oleni yiyen ölüyor.ilaclam firmalatida bunu kullaniyor.cunku bu ilaç kalici.diğer kokulu anlik öldürüyor.yumurtada bekleyenler sonradan tekrar ürüyor.kimsenin eli değmeyen bocegin geçiyigi yerlere kirik pirinç kadar nokta kadar koymaniz yeterli

    YanıtlaSil
  26. Benimde ev hasere yuvasına döndü artık kimyasallarla uğraşmaktan biktim her gün ilacliyorum ama olmuyor 4 kerede uzman ilaclama şirketi ilacladi banamisin demiyorlar hastanelik oldum artık yeter ya

    YanıtlaSil
  27. Lavanta filan denemedim direk sonuca gideyim dedim, çoluğu çoğu 1 er gün evden uzaklaştırıp komple evi tam 3 kez 3 ayri zamanda ilacladim banamisin demedi.hala varlar ve birileri gümüş böceği sokmaz diyor valla öyle bir sokuyorki gece uykudan bile uyandırıyor

    YanıtlaSil
  28. Arkadaşlar,
    Ziraat yüksek mühendisi tavsiyesidir.
    Kırmızı renkli raid spreyi 2-3 ay arayla birkaç sefer evde böcek gördüğünüz yerlere uygulayın. Ve kurtulun.

    YanıtlaSil
  29. Bizim evde yıllardır var bıktım usandım her gördüğümde midem bulanıyo ama garip bi ilişkimiz var midem bulandığı halde alıştım onlara dost hayatı yaşıyoruz neyse allah belasını versin gitsin dışarda yaşasın allahın belası iğrenç şey

    YanıtlaSil
  30. 7 katlı evin 6. katındayız
    bunlardan çok var özellikle mutfak ve banyada gece geç saatlerde girdiğimde karşulaşıyorum iğrenç bir tipleri var mide bulandırıyorlar nasıl kurtulmam lazım
    yatağımın başucunda bile yatarken göz göze geldim bide uyurken birtanesini pestil hibi ezmişim artık heryerdeler bıktım

    YanıtlaSil
  31. Bıktık artık evin her köşesinden çıkıyorlar. Bitiremedik bunları. Mutfak tezgahında bile geziyorlar. Işıkları açınca göz göze geliyoruz. Sonrası malum. Şunu gördüm. Hergün temizlik yapmak gerekiyor. Bunada can dayanmıyor. Bunun başka yolu yok mu arkadaşlar. Kafayı yiyeceğim.

    YanıtlaSil
  32. Her yerde çoğaldı bunlar da ne iğrenç canlılar ya

    YanıtlaSil
  33. Suan odamda 3 tanr gördüm ve ağladım benim kabusum ulan fare ciksim bunlar cikmasin dediginiz tüm yollari deneyecegim bunlar benim kabusum oldu uyamiyorum psikoljim bozuldu odaya girdigim ilk an acaba görecek miyim diye düşünüyorum...ama bunların farkli cesidine rastladim biraz daha sisko daha seffaf ve çok ayaklii...off gidin ne olur ya ve sorun evi temizlesemde bunlar disardan geliyor nasil yok edebiluriz hepsini ya

    YanıtlaSil
  34. son çare Google amcaya bakayım dedim.. arkadaşlar o kadar haklısınız ki. 12. katta oturuyorum düşünebiliyor musunuz? Allah bildiği gibi yapsın bu böcekleri nemle alakası yok bu böceklerin kupkuru bir memlekette yaşıyorum. tuz karanfil yok bilmem ne yapı yok limon kokusu. yok yok yok. yarın gidip jel alacam. vahşice öldürülmek istiyorlar demek. etkili ilaç ismi bilen varsa yardımcı olabilir :) tez zamanda adıyla alakası olmayan böcekten kurtulmak dileğiyle... :))

    YanıtlaSil
  35. Bitmiyor her yerde varlar fenalik geciriyorum evde rutubet yok ve en ustteyim ama heryerdeler😭😭 silikon alim odayi bosaltacagim butun delikleri kapatacagim her koseye bocek ilaclara lavanta oda kokusu ve spreyi tamamdir 😁 yatamiyorum resmen ya fenalik geciriyorum cok itici birkere tavandan ustume dustu nasil oluosa

    YanıtlaSil
  36. ARKADAŞLAR TATİLE YADA HAFTA SONU BİR GÜNLÜĞÜNE EVİNİZDEN AYRİLMADAN ÖNCE EVİNİZİN TÜM PENCERELERİNİ VS. KAPAYİN EVİNİZ HAVA ALMASIN ECZANEDE HAKİKİ ZEHİRLİ BOCEK İLACI ALIN VE BİR BOS CAMSİL KUTUSUNA SADECE 2 yada 3 kapak bosaltip geri kalani su ile doldurun (yani 10 litrelik suya 1 litre ilâç koyulacakmis gibi dusunun) evde gorunen gorunmeyen gizli bolgelerreozelllikle.banyoya mutfak tezgahi altlarina parke köşelerine güzelce püskürtün etkili sonucu evinize geldiginizde göreceksiniz.. LAKİN MUTLAKA SİZDE MASKE KULLLANİN ZEHİRLEMEZ AMA ZARAR VEREBİLİR.. saygilar..

    YanıtlaSil
  37. Allahim evde dolasmaya korkar eve girmeye tiksinir oldum.herseyi atip yakasim var evi.gece gordum raid siktimmmm sabah cope atarim dedim midem bulandi.sabah kalktim bizim olu dirilmis gitmis.yada cenazesini kaldirmislar.dustan ciktim ic camari cekmecemi actim bir de ne goreyimmmm camasirin ustunde oturuyorrr.Hayir benim kadar titiz birinin odasinda ne isi var anlamadim.dolabi bosalttim makinaya attim ama butun evi nasil yikayacagim.aglamak istiyorummmmm

    YanıtlaSil
  38. Evin icini kuru ve soguk tutmali evi yerlerini islak bezle sildikden sonra hemen kurulamali.20 derecenin altinda yasamiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 derecenin altında bizde yaşayamıyoruz iki tane bebeğim var 😫😫

      Sil
  39. Evimde iki kedim var. Raid kullanmam mümkün degil. Kedilerime zarar vermeyecek bir kesin çözüm yok mu? Kediler bulup öldürüyordu onceden; onlar bile bıktı artık uğraşmaktan!

    YanıtlaSil
  40. Karbonatla ve pudra sekerini ayni oranda karistirin. Uygun gordugunuz yerlere serpistirin.

    YanıtlaSil
  41. Evet yorumlar çok eğlenceli. Doğru ilacı tespit edip gezdikleri yerleri düzenli aralıklarla, mümkünse haftada bir ilaçlarsanız tamamen bitmesede epey bir seyreltmiş olursunuz.

    YanıtlaSil
  42. Nefret geldi yeminle oturduk nereden çıkacaklar diye bekliyorum kaşıklıkdan çıktılar karşılığı çekmesinden çıkardım ilk iş şu jeli bulmak bir umut umarım defolup giderler

    YanıtlaSil
  43. Az once ilk kez koltugun ustunde gorunce artik pes dedim ve hangi kokudan kacarlar acaba diye arastirken buraya geldim..
    Okudum tum yorumlari.
    Hakikaten eglendim :)
    Lavanta ve cay agaci yagini deneyip, hala ikna edememis olursam mecburen Bayer Garden bocek jeli alip kullanirim diye dusunuyorum.
    Bu jeli daha onceki evimde kullanmistim. Orada gumuscuk degil hamam bocegi vardi. Ustelik de yepyeni binada..
    Son 3- 4 senedir sivrisinek dahi oldurmuyorum. Dini acidan izin veriliyormus aslinda fakat oncesinde
    3 kez uyarmamiz tavsiye ediliyor. Ben de defalarca uyardim, gidin yoksa ilac kullanacagim diye.. Hatta ilactan once de, fise takilarak kullanilan ve goya uzaklastiran zimbirtidan aldim. Ne yazik ki ise yaramadi. Gitmedikleri icin mecburen jeli alip uyguladim. Hakikaten de bitmisti..
    Simdi yeni tasindigim evi de ise bu gumuscuk (nam-i diger; kagit bocegi) sarmis durumda..
    Umarim cay agaci yagi ise yarar da, oldurmek zorunda kalmam :/
    Hepimize gecmis olsun...

    YanıtlaSil
  44. Son 1 yıldır bizim eve de dadandı bu iğrenç Gümüş böcekleri 3 harfli gibiler resmen Musallat oluyorlar siyah ve iğrençler öldürünce de toz oluyorlar ilginç yaratıklar her yolu denedik az alıyorlar Sonra çoğalmaya geçiyorlar ilaçlama lavanta yağı lavanta kesesi sirke çamaşır suyu hiçbir şey etki etmiyor yazılardan Okuduğum kadarıyla hamam böceği jeli işe yarıyor şimdi onu deneyeceğim Umarım işe yarar tapulu malı gibi Evin her yerini kullanıyorlar bir arkadaş ısırıyor demiş cidden mi Nasıl ısınıyor psikolojim bozuldu resmen

    YanıtlaSil
  45. Arkadaslar gercekten isiriyor.Genelde gece yarisi ayak ve bacak kisimindan isiriyorlar.Sanirim kan emiciler.Cok rahatsiz olmaya basladim.Bakalim sedir yagi,lavanta yagi,deneyecegim

    YanıtlaSil
  46. SAVAŞI KAZANAN YOK. KOKULAR TUZAKLAR BOŞ BİR TEK JEL MANTIKILKI GİBİ GELİYOR AMA JEL KONUSUNDA Bİ ARAŞTIRMA YAPTIM BAZI ÜRETİCİ FİRMALARLA GÖRÜŞTÜM AMA JELLER HAMAM BÖCEĞİ KARINCA ÖRÜMCEK VB İÇİN GARANTİ VERİYOR GÜMÜŞ BÖCEĞİNE KESİN ÇÖZÜM DEMİYORLAR.HATTA DETAN FİRMASININDA JELİ VAR ALDIM O FİRMAYLADA GÖRÜŞTÜM ADA YERSE ÖLÜR DİYOR YERMİ DİYE SORUNCA BİZİM İLAÇ KARINCA H . BÖCEĞİ VS İÇİN DİYOR.İŞ YERİMİZE GELEN İLAÇLAMA FİRMASINA SORDUM ABİ JEL DEĞİLDE İLAÇLAMA GEREKLİ DİYOR AMA YORUMLARA BAKTIM İLAÇLAMAYLADA ÇÖZÜM BULAMAYAN LAR VAR İYİCE MORALİM BOZULDU AMA İLAÇ İÇERİĞİ FARKLI OLABİLİR DİYE Bİ FİRMA İLE ANLAŞACAĞİM. OLMAZSA ARTIK ODAYA LAVANTA KOKUSU SIKIP KILÇ KILICA MÜCADELE EDECEĞİM.EVİ TAŞISAM ÇÖZÜM OLACAĞINI BİLSEM TAŞIRIM AMA GELİR Bİ EŞYANIN KENARINDA SONRA ÇIK İŞİN İÇİNDE.ALLAH HERKESE KOLAYLIK VERSİN.KESİN ÇÖZÜM BULAN VARSA YAZSIN

    YanıtlaSil
  47. Kesi bisey yazsin bi allahin kulu

    YanıtlaSil
  48. arkadaşlar nemle alakası olmadığını belirtenler olmuş ama beslenme kaynaklarının yanında nem de büyük etken varlıklarını sürdürmeleri için. sonuçta 1 yıl gibi bir süre aç kalabilme özellikleri var ve her ne kadar tamamen ülkemizden kovamayacak olsak da (300 milyon yıldır varlıklarını sürdürdükleri söyleniyor) size önerebileceğim şey klima. klimanın ayarını soğuğa getirip kullanırsanız ortamı kurutuyor ve böcek ilaçlarıyla uğraşmanıza gerek kalmıyor. kendi deneyim ve gözlemlerimden yola çıkarak bunu söyleyebilirim, inanın ilaçlar falan hep yalan. denedim hepsini, işe yaramıyorlar ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  49. Bu gumusbocegi icin spreyler var.sinek ilaci spreyleri gibi.bulamazsaniz sinek ilaci spreyide olur.duvar hizasindaki tahtalarin arkasina,acik olan yerlere bolca sıkın.yerleride limonlu dezenfekteli yersilme suyuna katip silin herhafta.dolap iclerini sirkeli suyla temizleyin.banyo tuvalette fayansaralari delikse bolca sprey ilaci sįkın ve o delikleri alciyla mutlaka kapatin.ben boyle kurtuldum tamamen.

    YanıtlaSil
  50. Arkadaşlar bu böceğe çözüm bulan var mı? Varsa Allah rızası için yazsın lakin artık psikolojim bitik durumda.Gece uyuyamıyorum. Evde küçük çocuk var her ilacı da kullanamıyorum. Bu işi çözebilen varsa ne olur yazsın. :( Denedikleriniz,tecrübe ettikleriniz arasında en etkili yöntem nedir, kurtulan var mı??? :(

    YanıtlaSil
  51. INŞALLAH kurtuluruz .bende bıktım gördüğün yerde öldürmekten. Öldürdükçe çoğalıyorlar

    YanıtlaSil
  52. Ben kapsül naftalin kulandım su kanallarına koydum (balkon banyo atık su gider yerlerine) çok rahatladım görmüyorum artık

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes